- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Skupština Srbije obustavila rad Anketnog odbora o masovnim ubistvima

© Sputnik / Lola ĐorđevićSednica Skupštine Srbije
Sednica Skupštine Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
Pratite nas
Narodna skupština Srbije obustavila je rad Anketnog odbora koji se bavi slučajevima masovnih ubistava u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u selima na teritoriji Mladenovca i Smedereva.
Iz Skupštine je saopšteno da su danas primili molbu porodica nastradalih u tragediji koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i njihovih punomoćnika, kojom od Narodne skupštine Republike Srbije i narodnih poslanika traže da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.
„Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Narodna skupština Republike Srbije prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora“, navedeno je u saopštenju predsednika Skupštine Vladimira Orlića.
Ranije u toku dana u ime porodica oštećenih u zločinu od 3. maja 2023. godine u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, i u ime ostalih kolega advokata, punomoćnika oštećenih, oglasila se advokat Zora Dobričanin Nikodinović, saopštenjem i molbom da se zaustave aktivnosti Anketnog odbora vezano za pomenuti slučaj.
„Dostavljam Vam dokaz da smo predali u pisanom obliku molbu da se, u interesu istrage, odmah zastane sa bilo kakvim postupanjem i aktivnostima Anketnog odbora Skupštine osnovanog povodom nedavnih masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i na teritoriji Mladenovca i Smedereva“, kaže se u saopštenju.
Marinika Tepić - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SRBIJA
Marinika Tepić izabrana za predsednika Anketnog odbora koji će ispitati masovna ubistva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala