- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Preminula glumica Džozefina Čaplin, ćerka Čarlija Čaplina

© AFP 2023 / -Džozefina Čaplin
Džozefina Čaplin - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
Pratite nas
Glumica Džozefina Čaplin, ćerka Čarlija Čaplina, preminula je u 74 godini, saopštila je danas porodica.
Kako je navedeno, ćerka Čarlija Čaplina i njegove četvrte supruge Une O'Nil, umrla je 13. jula u Parizu, prenosi Gardijan.
Džozefina je bila šesto od 11 dece Čarlija Čaplina i treće od osmoro sa O’Nilom, glumicom i ćerkom nobelovca, dramskog pisca Judžina O’Nila.
Rođena je u Santa Moniki u Kaliforniji, u martu 1949. godine.
Glumila je u politički orijentisanom filmu "Bekstvo ka suncu" Menahema Golana, "Miris divljih životinja" sa Vitoriom De Sikom i Morisom Roneom "Džeku Trboseku na nemačkom jeziku sa Klausom Kinskim, kao i u filmu "Dečak iz zaliva" sa Liv Ulman i Kiferom Saterlendom.
Prvi put se pojavila na ekranu sa tri godine, u "Lajmlajt", filmu iz 1952. koji je napisao, režirao i u kojem je glumio njen otac.
Takođe se pojavila u njegovom filmu Grofica iz Hong Konga 1967. Džozefina Čaplin je ipak najviše glumila u francuskim filmovima.
Čaplin je upravljala porodičnom kancelarijom porodice Čaplin u Parizu i sponzorisala statuu njenog oca u Votervilu u Irskoj.
Dugogodišnja stanovnica Pariza je ubrzo nakon smrti oca 1978. upletena u bizarnu zaveru za iznudu, kada su dva muškarca ukrala njegovo telo i kovčeg.
Porodica je odbila da plati otkup, a ostaci su pronađeni 11 nedelja kasnije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala