- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poljska namerava da rasporedi američke jurišne helikoptere na istočnoj granici

© AP Photo / Pool/Darko BandicHelikopter AH-64A Apač
Helikopter AH-64A Apač - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
Pratite nas
Poljska će rasporediti na istočnoj granici američke jurišne helikoptere „apač“, saopštio je ministar nacionalne odbrane Poljske Mariuš Blaščak.

„To je veoma ozbiljno jačanje poljske armije jer nam je cilj da izgradimo tako jaku vojsku da Rusija ne može da nas napadne. Tome treba da služi jačanje poljske vojske“, rekao je Blaščak.

Kako je dodao, Poljska želi da kupi od SAD 96 helikoptera „apač“, ali dok se taj sporazum ne realizuje, američka vojska će isporučiti Poljskoj osam takvih helikoptera iz sopstvenih zaliha.
„Uradićemo tako da tenkovi 'abrams' (koje Poljska kupuje od SAD) i helikopteri 'apač' zatvore 'Brestska vrata', da situacija bude takva da usmeravanje potencijalnog napada na Poljsku bude jednostavno nemoguće zbog moćnog prisustva poljske vojske koja sarađuje sa američkom armijom“, istakao je Blaščak.
Sekretar komiteta za bezbednost Vlade Poljske Zbignjev Gofman ranije je rekao da Varšava prebacuje trupe iz zapadnog dela zemlje ka granici sa Belorusijom. Po njegovim rečima, to je povezano sa vojnim vežbama koje se održavaju u susednoj republici.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
RUSIJA
Putin: Cilj Poljske okupacija Ukrajine, a mašta i o beloruskim teritorijama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala