- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović: Tužilaštvo nema hrabrosti da udari u vrh kriminalne piramide

© Sputnik / Lola ĐorđevićDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
Pratite nas
Premijer Dritan Abazović kazao je da mu je žao što tužilaštvo nema hrabrosti da udari u vrh kriminalne piramide i da je skoro prestao da polaže nade u nadležne. On je to izjavio komentarišući slučaj kada je juče u poslovnoj zgradi kod hotela „Podgorica“ pronašla i oduzela oružje, pancir, pirotehnička sredstva...
Ističe da za njega nije dovoljno da krivicu preuzme, kako je rekao, čovjek Ranka Ubovića.
„Skoro sam prestao da polažem nade u te nadležne organe, ali ih pozivamo da vide ko je Tigar kojeg sam ja prvi razotkrio, ko je Z, a ko su dva čovjeka koja se još ne otkrivaju, a iznad njih su“, rekao je on.
Rekao je da on zna ko su ti ljudi, ali da će pustiti da ih nadležni otkriju.
„To da nema krivičnog djela je toliko poniženje po mom skromnom sudu za instituciju tužilaštva. Zaista nemam riječi. Sad će da kažu da diram u nezavisnost tužilaštva. Godinama su ganjali ljude za praćke keramičara i neku opremu koja je pronađena u stanu koji im je isto izdao bivši policajac, a sad se prave da je regularno da neko ima šok bombe i pancire“, kazao je on.
Istakao je da mu je žao što tužilaštvo nema hrabrosti da radi.
„Vade se da nemaju uslove, kancelarije, jer u slučajevima koji su njima bitni imaju i kancelarije i vozila i sve. U slučajevima gdje treba da udare u vrh kriminalne piramide, nećkaju se. Koji je razlozi ne znam, da li su politički, da li su neki drugi ili im je žao, što je ludilo uma, što je premijer otkrio stvari koje su trebali oni“, rekao je Abazović.
Abazović je kazao da godinu ukazuje na ljude koji su vrh kriminalne piramide.
„Mislim da će mnogi građani kroz neko vrijeme da se uvjere da sam bio u pravu. Oni pokušavaju da se sakriju iza čovjeka koji je obezbjeđenje Ranka Ubovića, koji je preuzeo na sebe kao da je o njegovo. Ja upućujem tužilaštvo da malo uveže stvari, da se sjeti gdje su na protestima 2015. godine bili punktovi maskiranih lica koji su ušli molotovljevim koktelima i razbili proteste“, kazao je on.
Takođe je tražio da se tužilaštvo zapita ima li ovo veze sa događajima koji su se dešavali u prethodnom periodu.
„I sa događajima sa ustoličenjem i sa protestima zbog zakona o predsjedniku, i najavama velikih nereda i građanskog rata ako se potpiše Temeljni ugovor. Takođe da sagledaju da li je neko spremao gužvu oko predsjedničkih izbora i parlamentarnih“, kazao je on.
Istakao je da ta oprema služi samo za specijalne situacije.
„I da se zapitao da li je neko želio da ugrozi život premijeru, da napravi gužvu u Crnoj Gori da bi preko međunarodne zajednice vratio poluge vlasti i ko su ti ljudi“, kazao je Abazović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala