- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova: Zapad nije primetio stradanje civila na Krimskom mostu ni devojčicu koja je preživela pakao

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Međunarodna zajednica „nije primetila“ napad na Krimski most u kom su stradali nedužni građani, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Pogledajte reakciju međunarodne zajednice – niko nije primetio ni napad, ni ubijene civile, ni devojčicu koja je preživela pakao na zemlji. Oni su samo prelazili most. Podsetiću: Zapad obično od mnogo manje strašnih priča po tragediji, tragizmu pravi od njih prave medijske kampanje. Samo onda kada one mogu da posluže njihovoj ideologiji“, ocenila je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, kada se nešto ne uklapa u njihov pogled na svet, „ne zanima ih sudbina dece“.
Podsećamo, 17. jula noću kijevski režim je izveo napad na Krimski most pomoću dva bespilotna plovila. Tom prilikom su poginule dve osobe, bračni par, a povređena je njihova maloletna ćerka.

Ukrajinska kontraofanziva je samoubistvena

Portparol je pored toga istakla da Sjedinjenim Američkim Državama ne odgovara situacija u Ukrajini, od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog zahtevaju da po svaku cenu nastavi kontraofanzivu.

„Trenutna situacija na ratištu njima (SAD) očigledno ne odgovara. Sada se od režima Zelenskog traži samo jedno: da opravda sredstva uložena u njega i da po svaku cenu nastavi samoubistvenu kontraofanzivu“, rekla je Zaharova na brifingu.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artemovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.
Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio da je ukrajinska vojska od početka kontraofanzive izgubila preko 26.000 vojnika i 3.000 komada različitog naoružanja.
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
„Zelenski je u očaju“: Američki pukovnik ocenio ukrajinsku kontraofanzivu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala