- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta to kuva „ludi Srbin“ /video/

© AFP 2023 / PEDRO PARDOGreg Popovič
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Na talasu velike medijske pompe mladi francuski košarkaš Viktor Vembanjama stigao je na pravo mesto – u ekipu San Antonija koju već decenijama vodi jedan od najboljih trenera svih vremena, Greg Popovič, poznat i pod nadimkom „ludi Srbin“.
Popovič je sve samo nije lud, on je košarkaški genije koji je svoje znanje dokazao u mnogo navrata, a sada je dobio šansu da u novoj eri napravi novo remek delo.
Vembanjama jeste nesumnjivo talentovan košarkaš sa neverovatnim fizičkim predispozicijama, ali to nije dovoljno za uspeh.
Francuz nema preveliko iskustvo igranja na velikoj sceni, u Evropi nije dostigao vrhunski nivo, a status prvog pika na NBA draftu nosi sa sobom ogromna očekivanja.
S tim u vezi, Vembanjama, koga odlikuju odličan šut, kontrola lopte, monstruozna zakucavanja i dominacija u skoku, mora da nadogradi svoju igru kako bi ispunio svoj puni potencijal.
Reklo bi se, nije mogao da padne u bolje ruke od onih koje ima Popovič – i već se naziru promene koje on želi da implemetira kako bi mladi talenat postao kvalitet.
„Radim na horogu kao šutu i nadam se da ću jednog dana taj šut imati u svom arsenalu“, rekao je nedavno Vembanjama.
Genijalost Popoviča, u odnosu na moderne tendencije, vidi se u tome što će dodavanjem horoga, kao šuta koji je gotovo iščezao u sadašnjoj košarci, svog novog pulena verovatno učiniti nezaustavljivim.
Sa svojom visinom i rasponom ruku, Vembanjama zaista može da postane nezaustavljiv sa horogom kao šutem jer trenutno u NBA ligi ne postoji igrač koji bi mogao da se ispreči mladom Francuzu u tom segmentu.
Ali, neće se to desiti skoro, pred Vembanjamom je mnogo rada i truda kako bi dostigao predviđene visine, a zaista ne postoji bolje mesto za to od San Antonija i „ludog Srbina“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala