- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Japanskom moru počele rusko-kineske vojne vežbe /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBrodovi Tihookeanske flote Rusije
Brodovi Tihookeanske flote Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Zajedničke pomorske vojne vežbe Rusije i Kine „Sever/Saradnja 2023“ počele su u Japanskom moru i trajaće do 23. jula, saopštila je pres služba Tihookeanske flote Rusije.
„U skladu sa planom međunarodne vojne saradnje, u periodu od 20. do 23. jula u Japanskom moru održava se zajednička rusko-kineska pomorska vežba ‘Sever/Saradnja 2023’. Glavni cilj vežbe je jačanje pomorske saradnje između Ruske Federacije i Narodne Republike Kine i održavanje stabilnosti i mira u Azijsko-pacifičkom regionu“, navodi se u saopštenju flote.
U okviru vežbi posade brodova će odraditi protivpodmorničke zadatke i pomorske borbe, pomorsku i vazdušnu pratnju brodova, čuvanje i odbranu brodskih odreda dok su usidreni u nezaštićenom sidrištu, osiguravanje bezbednosti komunikacija u vodama i vazdušnom prostoru Japanskog mora, kao i zajedničko artiljerijsko gađanje.
Ratnu mornaricu Rusije predstavljaće veliki protivpodmornički brodovi flote „Admiral Tribuc“ i „Admiral Pantelejev“, korvete „Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov“ i „Gremjašči“ i pomoćni brodovi pod komandom komandanta Primorske flotile raznorodnih snaga Tihookeanske flote kontraadmiral Valerij Kazakov.
Kinesku mornaricu predstavljaće razarači „Ćićihar“ i „Guejang“, patrolni brodovi „Zaožuang“ i „Rižao“ i brod za snabdevanje „Taihu“ pod komandom zamenika komandanta Severnomorske flote kontraadmirala Kiu Vanšenga.
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
RUSIJA
Gerasimov: Saradnja Rusije i Kine doprinosi stablizovanju situacije u svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala