- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iznenađenje – kornjača je bila brža od zeca!

© AP Photo / Daniel ColeTur d'Frans
Tur d'Frans - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Biciklista Sudal-Kvik-Stepa Kasper Asgren trijumfovao je na 18. etapi Tur de Fransa voženoj od Mutjea do Burg-an-Bresa u dužini od 185 kilometara.
Nova etapa je trebalo da bude šesti okršaj sprintera na trci, ali su karte bile promešane sve vreme.
Od početka etape trojica vozača su se dala u beg, a potom je usledio niz napada koji su sprečavali da se vodeći odlepe.
Ipak, sprinterski timovi su podbacili, kasno su vozači iz drugog plana pokušali da uhvate ritam, nisu shvatili da je vodeći kvartet nastavio da diktira tempo i na cilju se dogodilo iznenađenje.
Prema pojedinim kalkulacijama, grupa u begu je trebalo da bude dostižna, to se nije dogodilo, sprinteri su ostali iza i time se obistinila krilatica iz kultne numere beogradskih rep muzičara Krafta i Kruksa – da je kornjača brža od zeca.
Asgren je tako došao do svoje prve etapne pobede na Gran Turovima, i to pošto je u sprintu bio bolji od Paskala Enkhorna, koji vozi za Loto, i vozača Uno-Iks Pro tima Jonasa Abrahamsen.
Najbolju trojicu je sledio pobednik prethodne tri ravničarske etape na ovogodišnjem izdanju najveće trke na svetu Jasper Filipsen, koji je bio u pelotonu koji je na 500 metara do cilja sustigao četvoricu vozača u begu.
Belgijancu je, međutim, ponestalo vremena da pokuša da izvede napad i nadmudri vozače ispred sebe, a posebno Asgrena, koji je tako došao do najveće pobede u dosadašnjem delu karijere.
Nosilac žute majice Jonas Vinjegor bez problema je zadržao vođstvo, pošto je kroz cilj prošao u vremenu pobednika, isto kao i njegov najbliži rival Tadeja Pogačara.
Biciklista Jumbo-Visme pred poslednje tri etape ima ubedljivih sedam minuta i 35 sekundi prednosti u odnosu na Slovenca.
Do kraja Tura ostale su dve takmičarske etape, po jedna brdska i planinska, kao i revijalna, osim za borbu za etapni trijumf, do Jelisejskih polja u Parizu.
Na Turu se u petak vozi etapa od Mojrana-an-Montanja do Polinija duga 173 kilometra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala