- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Arktička zona je strateški važna za odbranu Rusije

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Arktička zona je strateški važna za Rusiju, izjavio je predsednik te zemlje Vladimir Putin na sastanku o razvoju arktičkih gradova u Murmansku.

„Arktička zona je važna i mnogo puta smo govorili o tome u vezi različitih situacija. Ona je strateški važna za zemlju. Tu su i pitanja odbrambenog karaktera i baze resursa i tako dalje, neću sve da nabrajam“, rekao je ruski lider koji boravi u radnoj poseti Murmanskoj oblasti.

On je dodao da su se u arktičkoj zoni nagomilali problemi koje treba rešiti, uključujući pitanja dotrajale komunalne infrastrukture.
Kako je istakao, zadaci razvoja infrastrukture u zatvorenim administrativno-teritorijalnim jedinicama, gde se nalaze vojne formacije, sporo se rešavaju.
Zadatak razvoja arktičkih naselja, po rečima ruskog predsednika, direktno je povezan sa pitanjima nacionalne bezbednosti i od velikog je značaja.
„Uređenje gradova u surovim uslovima severa povezano je sa rešavanjem pitanja odbrambenog karaktera. U tim pravcima imamo mnogo interesa u sferi odbrane i bezbednosti“, kazao je Putin, istakavši da posebnu pažnju treba obratiti na ljude koji tamo žive kako bi im se obezbedili potrebni uslovi.
Nuklearni ledolomac Lenjin - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2023
RUSIJA
Beskrajni potencijal Arktika: Prednosti Severnog morskog puta i ruskih nuklearnih ledolomaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala