- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Konačno – „profesor“ iz Srbije je dobio prsten /foto, video/

© AP Photo / Jeff ChiuSrpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa
Srpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Nemanja Bjelica, srpski košarkaš, konačno je dobio prsten namenjen šampionu NBA lige koji je prošle godine osvojio sa ekipom Golden Stejt Voriorsa.
Bjelica je u redovima Golden Stejta proveo samo jednu sezonu, ali je uspeo da je završi na spektakularan način, kao prvak NBA lige.
Bjelica je tako postao četvrti košarkaš iz Srbije sa NBA prstenom, a u nedavno završenoj sezoni petorku srpskih šampiona kompletirao je Nikola Jokić.
Kako je Bjelica po završetku sezone u NBA ligi odlučio da se vrati u Evropu i ekipu Fenerbahčea, nije bio u prilici da dobije zasluženi prsten.
Nepravda je, ipak, ispravljena, Bjelica se ponovo obreo u San Francisku i pokupio je svoju nagradu za učešće u šampionskom timu.
„Profesor iz Srbije“, kako glasi Nemanjin nadimak zarađen još tokom prvog boravka u Fenerbahčeu, kada je dominirao Evroligom, u šampionskoj sezoni u Golden Stejtu nastupio je na ukupno 86 utakmica, 15 u plej-ofu i beležio je najbolji prosek u šutu iz igre tokom svoje sedmogodišnje NBA karijere.
Nažalost, povratak u Evropu nije protekao sjajno, propustio je Bjelica celu sezonu zbog povrede i nije mogao da pomogne Fenerbahčeu, ali je izvesno da će ostati u tom klubu i biti važan faktor u narednoj sezoni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala