- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MIP Rusije: Demonizacija Srba – neprihvatljiva

© Sputnik / Maxim BlinovMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Demonizacija Srba kao genocidnog naroda je neprihvatljiva, izjavila je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova, komentarišući obeležavanje 28 godina od zločina u Srebrenici.
Prema njenim rečima, demonizacija Srba je protivrečna međunarodnom pravu i ne doprinosi postizanju pravog međunacionalnog mira.
Ona je apelovala na javnost da događaje iz perioda od 1992. godine do 1995. godine tumače naučnici i istoričari, a ne političari.
„Politizacija ovih pitanja samo pojačava međunacionalnu napetost i ne može da pomogne u rešavanju zadataka koji se tiču jačanja mira i bezbednosti u regionu", smatra Zaharova.
Ona je istovremeno istakla i da su poslednjih dana u medijima Bosne i Hercegovine objavljivane različite izmišljotine o stavu Rusije o Srebrenici.
Portparol je istakla da Rusija proizvoljne izmišljotine o stavu Moskve o tom pitanju, tumači kao namernu provokaciju Zapada.
„Rusija se dosledno zalaže za objektivnu istragu protivpravnih akcija koje su bile uperene protiv svih etničkih grupa, uključujući Bošnjake, Srbe i Hrvate u cilju da krivci, bez obzira na njihovu nacionalnu ili religioznu pripadnost, budu zasluženo kažnjeni", poručila je Zaharova.
Milorad Dodik  - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
REGION
O Srebrenici i Račku dozvoljena samo antisrpska „istina“: Hajka pokrenuta i protiv Dodika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala