- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta
Nevreme u Novom Sadu - Sputnik Srbija

Nevreme u Srbiji: Evakuisano 15 osoba, delovi Vojvodine, Beograda i Kragujevca bez struje

Pratite nas
Nevreme praćeno snažnim vetrom, kišom i grmljavinom zahvatilo je večeras oko 19 časova Srbiju. Jak vetar praćen kišom, grmljavinom i udarom gromova rušio je sve pred sobom u pojedinim gradovima i naseljima. Delovi Vojvodine, Beograda i Kragujevca ostali su bez struje a oko 21 čas otvoren je Aerodrom "Nikola Tesla" koji je privremeno bio zatvoren.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:57 19.07.2023
Kruševac – ulice pod vodom, padao lim sa krovova
Nekoliko ulica u Kruševcu je pod vodom zbog čega je prekinut saobraćaj.
Padao je lim sa krovova, javlja dopisnica RTS-a.
22:52 19.07.2023
Čačak: Olujno nevreme zahvatilo Čačak, vetar obarao drveće
Olujno nevreme praćeno jakim vetrom večeras je zahvatilo i Čačak. Usled jačine, vetar je dizao crepove sa krovova i čupao drveće, a veći delovi grada ostali su bez električne energije.
Usled jačine vetra, na kolovoz oborena su stabla u Ulici Svetog Save i Bulevaru Vuka Karadžić.
Ekipe javno-komunalnih preduzeća izašle su na teren kako bi se drveće uklonilo sa ulica i normalizovao saobraćaj.
Građani koji su se u trenutku oluje našli u blizini Gradskog bedema i Velikog parka tvrde da su jedva izbegli povrede jer su se mnogi našli u blizini drveća koje je padalo.
22:13 19.07.2023
Nevreme nanelo puno štete na objektima u Novom Sadu
22:13 19.07.2023
Beograd - Sputnik Srbija
Dramatična fotografija nadolazeće oluje snimljena kamerom Sputnjika Srbija
22:11 19.07.2023
Oluja odnela splav i marinu sa čamcima na Savi u Sremskoj Mitrovici
U Sremskoj Mitrovici pričinjena je velika šteta, a delovale su i protivgradne stanice.
Prema nezvaničnim informacijama, snažna oluja odnela je jedan splav na kojem se nalazi ugostiteljski objekat, preneo je Tanjug.
Prema rečima očevidaca, splav, kao i čamce iz marine, kada su se otkačile sajle, odnela je voda ka teretnom mostu. Na licu mesta na vodi su spasioci i pripadnici snaga bezbednosti.
22:06 19.07.2023
Bez struje delovi Kragujevca, apel građanima da ostanu u svojim domovima
Došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom u kragujevačkim naseljima Petrovac, Stragari, Grošnica, Dragobraća.
Ima i palog drveća, potvrdio je za RTS načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović.
Veliki broj intervencija je u toku, a svi pripadnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasci spasioci i predstavnici javnih komunalnih službi su na terenu.
Stanje je pod kontrolom, kaže Kočović i apeluje na građane da ostanu u svojim domovima.
Ukoliko im je potrebna pomoć, mogu da se obrate Ulravi za vanredne situacije i vatrogascima spasiocima na telefon 034-193 ili 034-1985 i 034-505-800.
21:59 19.07.2023
Vatrogasci spasili 15 osoba
Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije iz olujnog nevremena spasili su 15 osoba.
Desetoro ljudi, među kojima je bilo petoro dece, vatrogasci su spasili iz šume u Beočinu u naselju Dunav, a jedna žena je spasena u Begeču iz automobila.
Iz čamca na koji je palo drvo na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu vatrogasci su spasili čoveka, dok su kragujevački vatrogasci-spasioci spasili tri osobe, preneo je javni servis.
21:54 19.07.2023
Hitna pomoć u Beogradu imala 33 intervencije do 21 sat
21:54 19.07.2023
Oluja pogodila i Kragujevac, vetar kidao grane
Obilna kiša praćena jakim vetrom i munjama kidala je grane sa drveća, a vozači su ostali u automobilima čekajući da nevreme stane.
Kako javlja N1, dodatni „vatromet“ dogodio se u Kopaoničkoj ulici u MZ 21. oktobar kada je jak vetar zaljuljao žice sve tri faze na banderama, one su se spajale i dugo pravile kratke spojeve.
21:51 19.07.2023
Beogradski aerodrom ponovo otvoren
Ministar Goran Vesić objavio je da je Aerodrom "Nikola Tesla" ponovo otvoren za saobraćaj u 21.01 čas.
21:50 19.07.2023
U Novom Sadu drvo palo na devojčicu od 12 godina
Drvo je palo na devojčicu staru 12 godina, koja je zbrinuta na licu mesta, u stabilnom i svesnom je stanju, a nakon zbrinjavanja i ukazane pomoći prevezena je na odeljenje dečije hirurgije na Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, javila je N1.
21:48 19.07.2023
Zbog nevremena na nekim prugama u Srbiji teškoće u funkcionisanju saobraćaja
Na pojedinim prugama u Srbiji došlo je do problema u napajanju kontaktne mreže iznad koloseka strujom i pada drveća na kolosek, što je prouzrokovalo teškoće u funkcionisanju železničkog saobraćaja na nekim deonicama, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.
Kako se navodi, stručne službe i dežurni timovi Infrastrukture železnice Srbije su svi na terenu i rade na otklanjanju posledica nevremena na pojedinim prugama u što kraćem roku i stvaranju uslova za što brže ponovno uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja.
Tokom večeri usled velikog nevremena, zbog nestanka napona u kontaktnoj mreži iznad koloseka problema je bilo u funkciuonisanju železničkog saobraćaja na deonici barske pruge između Resnika i Ražane, zatim između Kraljeva i Požege, kao i na delu pruge Kukujevci - Šid - državna granica.
Zbog pada drveta na kolosek privremeno je za saobraćaj vozova bio zatvoren deo pruge Štitar - Lešnica.
Zbog nevremena je nestao napon u kontaktnoj mreži i na pruzi Novi Sad Ranžirna - Novi Sad, a saobraćaj između Novog Sada i Petrovaradina odvija se po jednom koloseku.
Bez napona su od 20.05 do 20.17 sati bili i levi kolosek pruge Zemun - Novi Beograd, kao i železnička stanica Beograd Centar, a problema u napajanju kontaktne mreže iznad koloseka strujom ima i na prugama Beogradskog železničkog čvora.
Dežurne ekipe Infrastrukture železnice Srbije uspevaju da u izuzetno kratkim rokovima otklone posledice nevremena i u kratkim rokovima pruge ponovo osposobe za saobraćaj, navodi se u saopštenju, preneo je Tanjug. Ekipe će i tokom noći nastaviti da dežuraju, kako bi što pre mogle da reaguju i otklanjaju posledice nevremena na pojedinim prugama u Srbiji.
Radovi na modernizaciji pruge Subotica-Segedin - Sputnik Srbija
21:44 19.07.2023
Vučić: Posledice nevremena ćemo rešiti, samo da nema žrtava
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi u Briselu, večeras je kratko govorio o nevremenu u Srbiji i rekao je da se nada da nema ljudskih žrtava.
„Sve ostalo ćemo da rešimo“, rekao je on.
21:38 19.07.2023
Policija i ambulantna kola Hitne pomoći u RS - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
REGION
Jedna žena poginula, više od 20 ljudi povređeno u nevremenu u Brčkom /video/
21:13 19.07.2023
Vetar obarao drveće u Beogradu, delovi opštine Čukarica i dalje bez struje
Jak vetar je i u Beogradu obarao drveće. Pojedini delovi grada – Banovo brdo, Žarkovo i Zvezdara ostali su bez struje.
U mnogim delovima grada pričinjena je šteta, a građani koji su se našli na otvorenom bežali su sa ulica zbog jakog vetra i kiše.
Snimak na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Južnog bulevar prikazuje trenutak kada je sa krova pao deo zgrade tik ispred automobila i pravim čudom je izbegnuta nesreća.
21:06 19.07.2023
Delovi Vojvodine i Beograda bez struje
Pojedini delovi Vojvodine i Beograda su bez električne energije.
RTS javlja da je ispalo nekoliko dalekovoda na visokom naponu, a još se lociraju kvarovi.
U preduzeću „Elektromreža Srbije“ rečeno je da će ekipe izaći na teren čim prođe nevreme.
Takođe, dosta problema ima i na niskonaponskoj mreži.
„Sve detaljnije informacije imaćemo tokom večeri“, rečeno je u preduzeću „Elektrodistribucija Srbije“.
21:00 19.07.2023
Privremeno zatvoren Aerodrom „Nikola Tesla“
Usled izrazito nepovoljnih vremenskih uslova došlo je do privremenog zatvaranja beogradskog aerodroma, zbog čega je moguće da će doći do preusmeravanja pojedinih letova na alternativne aerodrome, kašnjenja, potencijalno i otkazivanja pojedinih letova koji su planirani tokom večeri i noći.
Pored toga, pre poletanja večerašnjeg leta „Er Srbije“ JU638 između Beograda i Krakova, tokom taksiranja, usled lošeg vremena i snažnog leđnog vetra, posledično su se uključili protivpožarni indikatori na oba motora na avionu. Preventivno su se aktivirale boce za gašenje požara. Izvršene su neophodne provere, posada je sprovela sve neophodne aktivnosti u skladu sa procedurama, a bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. O nastavku leta biće naknadno odlučeno.
Za više informacija, mole se putnici da pozovu Kontakt centar „Er Srbije“ na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, da posete veb-sajt airserbia.com ili „Er Srbija“ stranice na društvenim mrežama, preneo je Blic.
20:57 19.07.2023
Vetar obarao drveće u Novom Sadu
20:52 19.07.2023
Velika šteta u Šapcu
Nevreme je napravilo štetu i u Šapcu. Srušio se lim sa zgrade u ulici Kralja Milana u tom gradu, a padao je crep sa kuća, polomljeno je drveće i srušeni saobraćajni znaci.
20:48 19.07.2023
Jaki udari groma paraju nebo u Sremskoj Mitrovici
U Sremskoj Mitrovici jak vetar nosi sve pred sobom, a od jake kiše ne vidi se prst pred okom. Jaki udari groma paraju nebo, javlja Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala