- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

I Rotšild naseo na prevaru: Šta je prvi čovek najmoćnijih bankara otkrio ruskim prankerima

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIRotšild banka
Rotšild banka - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
Pratite nas
Šef finansijske grupe Rothschild & Co Aleksandar Rotšild rekao je tokom razgovora sa ruskim prankerima Vovanom i Leksusom da njegova kompanija od 2017. godine deluje u interesu ukrajinske Vlade.
Prankeri su pozvali Rotšilda i predstavili se kao predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski. Razgovor se vodio uz posredovanje bivšeg savetnika francuskog predsednika Fransoa Miterana – Žaka Atalija.
„Kao što znate, naša kompanija deluje u interesima Vlade Ukrajine i Ministarstva finansija od 2017. godine. Razvili smo odlične odnose sa ljudima u vašoj Vladi. Uglavnom smo se bavili pitanjima kredita. Kao što znate, nismo ravnodušni prema vašoj zemlji“, rekao je Rotšild, misleći da razgovara sa Zelenskim.
Takođe je istakao da njegova imperija nije pogođena antiruskim sankcijama, pošto je kancelarija u Moskvi bila veoma mala.
„Kad kažem 'veoma mala' mislim na deset stručnjaka za bankarske poslove. Kao što znate, zatvorili smo tu kancelariju kada je počeo sukob. Mi smo, generalno, vrlo malo radili u Rusiji. Kao što sam već rekao, od 2017. smo mnogo više sarađivali sa vašom zemljom“, kazao je Rotšild.
Džefri Epstajn na suđenju - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SVET
Direktor CIA, Čomski, Arijana Rotšild: Nova lista kontroverznog milijardera koji se ubio u zatvoru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala