- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

T-90, T-80 i T-72 će dobiti bolju zaštitu

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaTenk T-90 na demonstraciji vojno-patriotskog programa na sajmu tehnike
Tenk T-90 na demonstraciji vojno-patriotskog programa na sajmu tehnike  - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Specijalisti koncerna Uralvagonzavod (deo državne korporacije Rosteh) nastavljaju da poboljšavaju karakteristike tenkova porodica T-72, ​​T-80 i T-90, neophodne za zaštitu posade, izjavio je generalni direktor koncerna Aleksandar Potapov.
„Danas tenkovi porodica T-72, ​​T-80 i T-90 nastavljaju da se modifikuju, uzimajući u obzir borbeno iskustvo i želje posade koja učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji. rade na poboljšanju njihovih taktičko-tehničkih karakteristika. Ova poboljšanja su od vitalnog značaja kako za zaštitu posade, tako i za uspešno vođenje borbi“, rekao je Potapov, prenosi pres-služba Ministarstva industrije i trgovine.
Najnovija modifikacija tenkova, porodica T-72 je T-72B3M. U poređenju sa prethodnicima, borbeno vozilo ima poboljšane karakteristike, opremljeno je najnovijom pomoćnom opremom i snažnijim naoružanjem, čija osnova je top 125 mm, sa poboljšanom balistikom i vekom trajanja. U porodici T-80, danas je najnapredniji T-80BVM, modernizovana verzija tenka T-80BV. Vozilo je opremljeno višekanalnim nišanom Sosna-U, naprednijim topom 2A46M-4 kalibra 125 mm, modifikovanim gasnoturbinskim motorom i Relikt ERA. Najnaprednije vozilo porodice T-90 je tenk T-90M „Proriv“, koji je najprilagođeniji za dejstva u savremenim borbenim uslovima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala