- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: SAD i Velika Britanija umešane u napad na Krimski most; London negira optužbe

© Sputnik / Dmitriй Makeev / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države pokazuju da su umešane u zločine Kijeva time što ga "pokrivaju" po pitanju napada na Krimski most, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„To što Vašington štiti kijevske radikale dozvoljava da se sa sigurnošću govori o umešanosti SAD u zločine Kijeva. Omamljeni američkom podrškom, ukrajinski teroristi mogu počiniti nova zlodela. Ipak, van svakih sumnji, ukrajinske vlasti dobiće po zasluzi, rekao je Antonov“, komentarišući reakciju zvaničnog Vašingtona na diverziju Kijeva na Krimskom mostu.

Prema mišljenju ruskog diplomate, izjava državnog sekretara Entonija Blinkena da Ukrajina sama određuje način borbenih dejstava nije prvi slučaj opravdavanja terorističkih akata protiv ruskih građana i objekata.
„Isto ovako su se SAD distancirale i od prošlogodišnje diverzije ukrajinskih nacista na Krimu. Ova saobraćajna arterija već odavno se ne koristi za transport vojne robe. Radi se o napadu na isključivo civilne mete“, istakao je ruski amabasador.

Britanija negira umešanost

Zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski prethodno je u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija izjavio da je potrebno da se utvrdi koliko su zapadne, a posebno, britanske tajne službe bile umešane u pripremu napada na Krimski most.
On je dodao da previše stvari ukazuje na to.
Agencija Rojters, pozivajući se na predstavnika britanskog Ministarstva inostranih poslova, objavila je da Velika Britanija negira optužbe Rusije o umešanosti britanskih specijalnih službi u napad na Krimski most.
„Ovo je neosnovana spekulacija ruske strane i nećemo je udostojiti daljeg komentarisanja“, citira agencija izjavu predstavnika.
Ranije, Nacionalni antiteroristički komitet Rusije saopštio je da su Krimski most u noći 17. jula napala dva ukrajinska bespilotna plovila. Dve osobe su poginule, a jedno dete je povređeno. Istražni komitet Rusije u okviru krivičnog postupka utvrđuje umešane u teroristički napad na Krimski most.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
RUSIJA
Putin: Spremamo odgovor na teroristički napad na Krimski most
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala