- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin naložio: Rusija poslala u Tursku avione-amfibije

© Sputnik / Georgiй Zimarev / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski ruski avion-amfibija Be-200ČS za gašenje požara
Višenamenski ruski avion-amfibija Be-200ČS za gašenje požara - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Ministarstvo za vanredne situacije Rusije poslalo je u Tursku dva aviona Be-200ČS za gašenje šumskih požara, saopštila je Sputnjiku pres-služba ruskog resora.
„Po nalogu predsednika Rusije i u skladu sa zahtevom turske strane, dva amfibijska aviona ruskog Ministarstva za vanredne situacije poletela su sa aerodroma Platov iz Rostova na Donu u gradove Mugla i Izmir u Tursku radi gašenja velikih šumskih požara“, navodi se u saopštenju.
Kako je precizirano, vazduhoplovna grupa ruskog Ministarstva za vanredne situacije spremna je za rad u teškim uslovima i ima ogromno iskustvo u gašenju prirodnih požara. Pored toga, dodaje se, ruske avio-spasilačke tehnologije, konkretno amfibijski avion Be-200ČS, su među najefikasnijim u svetu u borbi protiv prirodnih požara.
Ranije su bili angažovani na gašenju požara u Grčkoj, Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama. Pored rezervoara sa vodom kapaciteta 12 tona, avioni su opremljeni uređajima za otkrivanje požara.
Ranije su turske vlasti saopštile da su šumski požari zahvatili pet tačaka u provincijama Mugla, Mersin i Čanakale, te da je veći deo pod kontrolom. U Turskoj se već sedmicu dana beleže visoke temperature koje u nekoliko provincija dostižu i 47 stepeni Celzijusa.
Avion amfibija Be-200  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
RUSIJA
Erdogan želi ruske avione
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala