- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Britanija proučava ruske tenkove u tajnoj laboratoriji

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaTenkovi T-80 u zoni specijalne vojne operacije
Tenkovi T-80 u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Velika Britanija proučava ruske tenkove u tajnoj laboratoriji, izjavio je načelnik štaba britanske odbrane admiral Toni Radakin.
Kako piše britanski list „Telegraf“, Radakin je rekao da se oštećeni ruski tenkovi „rastavljaju na delove“ u jednom od najtajnijih objekata – u laboratoriji u Porton Daunu.
„Imamo naučnike koji razmatraju detalje kojima može da raspolaže druga zemlja, na zaista ekspertskom nivou, i to nam pomaže da shvatimo kako funkcioniše njihova oprema, kako možemo da je pobedimo, kako možemo da imamo još bolji oklop, kako možemo da ometamonjihove komunikacije, kako možemo probijemo njihovu odbranu – to je ono što radimo“, rekao je on.
Radakin je dodao da je Velika Britanija deo „kluba zemalja“ koje dele informacije o „tehnici ili tehnici iz drugih zemalja koja im padne u ruke, a koja može predstavljati opasnost u budućnosti“.
Prošlog meseca načelnik generalštaba britanske vojske general Patrik Sanders izjavio je da Velika Britanija ne može da se sakriva iza armija saveznika u NATO-u i uporedio zastarele tenkove sa telefonima sa brojčanicima u eri ajfona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala