- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski novinar: Ne znamo šta je sir dok ne odemo u Makedoniju, niti paradajz dok ne vidimo Srbiju

CC BY 2.5 / Nenko Lazarov / Ploщad "Narodno sъbranie", Sofiя, BъlgariяParlamentarni trg, Sofija, Bugarska
Parlamentarni trg, Sofija, Bugarska - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Sjedinjene Države su krajem 1980-ih počele da destabilizuju svet, poslednjih godina mogu se videti pokušaji da se Arapi unište kako bi sačuvali svoj finansijski položaj. Amerikancima to nije bilo dovoljno pa su odlučili da krenu na Rusiju, ispričao je bugarski novinar Valentin Kardamski kako Sjedinjene Države pokušavaju da izvuku resurse drugih zemalja.

„Nakon uništenja Istočnog bloka, jednostavno su ga opljačkali da bi ga kasnije napunio (robom). Prvo su mu uzeli tržišta da bi nas hranili smećem koje proizvodi Zapad. Moram reći da smo zaboravili ukus hrane. Odavno jedemo neke proizvode od nafte. Ko nije putovao u Makedoniju ne zna koliko ukusan može biti sir. Ne zna kako su ukusni paradajzi u Srbiji. Tamo za sada sve opstaje. I meso, naravno“, rekao je Kardamski u intervjuu na Jutjub kanalu Bukvar.

„Nakon toga su, naravno, povukli omladinu, pošto smo intelektualna nacija. Objasnili su nam da nema smisla da ostanu ovde, jer se ovde ne dešava ništa vredno pažnje, da je sve loše. Odveli su ih da im budu obični pomoćnici, sekretari. Hirurzi su dobili dodatne diplome za prekvalifikaciju. Jake i zdrave ljude su koristili na gradilištima,čuvali im decu i starce, masirali ih na samrti. Odnosno, uzeli su snagu i pamet Bugarskoj, pa i celom istočnom bloku. To je oko 30 odsto nacije“, primetio je on.
„Zbog toga se u svetu sada dešava ovaj kolaps. Zato što su (SAD) destabilizovale svet 1989-1990. godine prošlog veka. Kada je ponestalo novca koji su ukrali u vidu resursa, započeli su Arapsko proleće. Ukrali su šta su mogli iz Iraka, Kuvajta i Sirije, kakve su to samo bile zemlje... Ni ove zemlje nisu bile dovoljne, jer one (SAD) troše sve više i više“, rekao je on.
„I jednog dana su odlučili da je jedina na koju mogu da udare, da bi imali dovoljno vremena da produže ovu agoniju - Rusija, kako bi joj oduzeli prirodna bogatstva, raskomadali zemlju. Imaju dovoljno integrisanih ljudi, petu kolonu, sa kojom se Putin bori toliko godina. I sve je trebalo da bude lako! Ali to nije uspelo jer Putin nije Gorbačov i rekao im je „nećete uspeti“, zaključio je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala