- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će podići privremeni most pored Krimskog mosta

© Foto : IskraKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Izgradnja privremenog mosta dužine 250 metara, na koji će se postaviti dizalice za podizanje velikog tereta, neophodnog za popravku Krimskog mosta, izjavio je potpredsednik vlade Rusije Marat Husnulin.

„Ovde ne može da se primeni ta tehnologija koja se koristila za obnovu Krimskog mosta nakon prvog terorističkog napada prošle godine. Zato ćemo, najverovatnije, izgraditi privremeni most od 250 metara, sa kojeg ćemo moći da radimo i podižemo ove raspone velikim dizalicama“, rekao je on na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Husnulin je pojasnio da je preliminarno planirano da se 15. septembra postavi jedan raspon kolovozne konstrukcije, a da se nakon toga sa njega obnavlja drugi raspon, jer je jedan raspon težak 600 tona.
Potpredsednik vlade Rusije je naveo da će nekoliko stotina građevinaca i inženjera raditi na obnovi mosta u narednih nekoliko dana.

„Već su počeli da proizvode metalne konstrukcije u fabrici u Voronježu. Baza u Rostovu na Donu, koja priprema opremu, ljude i tehniku, će se prebaciti ovde. Prelazimo u režim rada, kao što smo to uradili i prilikom prvog terorističkog napada. Odnosno, u 24-časovni rad i dva puta dnevno dajemo izveštaje o rezultatima“, pojasnio je on.

Nacionalni antiteroristički komitet Rusije saopštio je da su Krimski most protekle noći napala dva ukrajinska bespilotna plovila. Dve osobe su poginule, a jedno dete je povređeno. Istražni komitet Rusije u okviru krivičnog postupka utvrđuje umešane u teroristički napad na Krimski most.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da Rusija najoštrije osuđuje teroristički napad na Krimski most i nada se da će međunarodna zajednica dati odgovarajuću ocenu zločina Kijeva.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
RUSIJA
Putin: Spremamo odgovor na teroristički napad na Krimski most
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala