- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski MIP o pokušaju ubistva Simonjan i Sobčak: Potvrda terorističkog karaktera režima Zelenskog

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaRusko ministarstvo spoljnih poslova
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je, povodom vesti da je FSB sprečio pokušaj ubistva glavne urednice MIA „Rusija sevodnja“ Margarite Simonjan i voditeljke Ksenije Sobčak koji su pripremale ukrajinske specijalne službe, da se radi o još jednom pokušaju terorističkog napada na Ruse od strane Kijeva pod pokroviteljstvom Zapada.
„Očigledno je da povod za to njena profesionalna delatnost. Margarita Simonjan redovno dobija pretnje, njeno ime uneto je u različite spiskove, nije prvi put da je sprečen pokušaj ubistva u organizaciji ukrajinskih specijalnih službi“, saopštilo je Ministarstvo.
Sve što se dogodilo još jednom je pokazalo teroristički karakter režima Vladimira Zelenskog koji je odgovoran za čitav niz terorističkih napada, naglašavaju u Moskvi.
Ministarstvo je, takođe, skrenulo pažnju na patološko licemerje međunarodnih novinarskih organizacija koje je postalo politička tradicija zapadnog liberalizma. Kako su dodali, ni ne očekuju njihovu reakciju ovim povodom.
Glavna urednica MIA Rusija sevodnja komentariše pokušaj atentata koji je organizovao Kijev - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Simonjan: Postoje stvari strašnije od smrti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala