- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija utvrđuje tačno mesto pada severnokorejske interkontinentalne rakete

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Rusija utvrđuje tačno mesto pada severnokorejske interkontinentalne balističke rakete, koja je bila lansirana u sredu, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Andrej Rudenko.
„Koliko mi je poznato, moje kolege iz Ministarstva odbrane nastavljaju da istražuju to pitanje. Za sada nema preciznih informacija o tome da je raketa pala u ekonomsku zonu Rusije“, rekao je Rudenko novinarima.
On je naveo da vojne vežbe Severne Koreje predstavljaju reakciju na dejstva koja preduzimaju SAD i njihovi saveznici, koji „faktički provociraju Severnu Koreju da pojačava svoj odbrambeni kapacitet“.
Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Haled Hijari izjavio je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da je interkontinentalna balistička raketa Severne Koreje pala u more u isključivoj ekonomskoj zoni Rusije, ali nije objasnio odakle mu ti podaci.
Severnokorejska Centralna telegrafska agencija je ranije potvrdila da je u sredu lansirana interkontinentalna balistička raketa „Hvasohpo-18“.
Kako je saopšteno, probno lansiranje, čiji je cilj bila potvrda tehničke ispravnosti i pouzdanosti rakete, a koje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong Un, nije negativno uticalo na bezbednost susednih zemalja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala