- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Promene na tržištu nekretnina: Moguće je kupiti stan u Beogradu za 1.500 evra po kvadratu

CC0 / Pixabay / Dnevna soba
Dnevna soba - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Iako deluje kao nemoguća misija, moguće je kupiti stan u Beogradu po ceni od 1.500 evra po kvadratu.
Iako su cene stanova u Beogradu i dalje visoke, agenti za nekretnine izdvojili su pet beogradskih lokacija gde je moguće kupiti stan za 1.500 evra po kvadratu. Agenti Nikola Čobić, stručnjak za nekretnine agencije Siti ekspert i Uroš Jovanović iz agencije “Art nekretnine” objašnjavaju da stanovi u starogradnji na beogradskim opštinama mogu da se nađu za manje od 2.000 evra po kvadratu.
Ocenjuju ipak da su cene čak duplo veće nego pre par godina, ali da kada se uzmu u obzir cene na centralnim opštinama – stanovi na periferiji mogu se naći po vrlo pristupačnijim cenama, prenosi Mondo.

Surčin

Surčin je nova beogradska lokacija koja je vrlo tražena među kupcima nekretnina. Cena kvadrata u Surčinu može se naći za 1.650-1.700 evra, ali u zavisnosti od toga gde se nekretnina nalazi.
Urbanizaciji Surčina doprinosi najverovatnije najava izmeštanja Sajma, ali i najavljen novi stadion u tom beogradskom naselju.

Mirijevo

Mirijevo je već nekoliko proteklih godina lokacija koja je tražena među kupcima. Stan u tom naselju može se pronaći za oko 1.700 evra. Ti stanovi uglavnom zahtevaju ulaganja:
"S obzirom na to kako se Beograd širi, to više nije neka daleka periferija kao što je bila pre na primer 15-20 godina“, rekao je Čobić.

Borča

Lokacije oko Pančevačkog mosta sve su traženije, navodi agent Uroš Jovanović.
On kaže da lokacije preko mosta već godinama nisu kod kupaca smatrane za udaljenije, a posebno zato što su često povoljnije nego lokacije bliže centru. Stanovi u naseljima Borča i Krnjača mogu da se nađu za oko 1.600 evra po kvadratu.

Rakovica

Jovanović dodaje da agenti nisu iznenađeni lokacijama koje su, prema ceni, kupcima pristupačnije. Kaže da su već godinama lokacije sa najjeftinijim kvadratom stana gotovo nepromenjene. Jedna od tih lokacija je Rakovica, gde se može pronaći stan za oko 1.600 evra. Rakovica spada u udaljenije opštine Beograda, ali je gradskim prevozima dobro povezana sa gotovo svim drugim delovima prestonice.

Sremčica

Agent Nikola Čobić istakao je i Sremčicu kao opštinu koja ima izuzetno povoljne cene kvadrata stanova.
"Pristupačnije su cene, a infrastruktura nije loša“, ispričao je Čobić. Stan u Sremčici košta oko 1.500 evra po kvadratu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala