- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB: Sprečen pokušaj atentata na glavnu urednicu MIA Rusija sevodnja Margaritu Simonjan

© Sputnik / Dmitriй MakeevPripadnik FSB Rusije
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti (FSB), Istražni komitet i Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije sprečili su pokušaj ubistva glavne urednice MIA „Rusija sevodnja“ (u čijem je sastavu i Sputnjik) i RT-a Margarite Simonjan, koji su pripremale ukrajnske specijalne službe.
„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije je zajedno s Istražnim komitetom i Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije sprečila atentat na glavnu urednicu televizijskog kanala RT i Međunarodne informativne agencije 'Rusija sevodnja' Margaritu Simonjan, koji su pripremale ukrajinske specijalne službe“, navedeno je u saopštenju.
Pored plana za pokušaj atentana na Margaritu Simonjan, ukrajinske specijalne službe su pripremale atentat na rusku novinarku i voditeljku Kseniju Sobčak, navedeno je saopštenju FSB.
„Tokom istražnih radnji od uhapšenih su oduzeti automat Kalašnjikov, 90 patrona, noževi, gumene palice, lisice, epolete i znamenja sa nacističkom simbolikom, nacistička literatura, kao i komunikaciona sredstva s informacijama koje potvrđuju njihove zločinačke namere“, navedeno je u saopštenju.
Precizirano je da su 14. jula u Moskvi i Rjazanskoj oblasti uhapšeni članovi neonacističke grupacije „Paragraf 88“, koji su izviđali „na adresama na kojima rade i žive mete napada“.
Uhapšeni su saopštili da je trebalo da dobiju oko milion i po rublji za svako ubistvo.
Protiv njih će biti pokrenuta krivična istraga zbog ekstremističke i terorističke delatnosti.
Na snimku jedan od uhapšenih tokom istrage objašnjava da je izviđao mesto stanovanja Simonjanove, za šta je dobio novac. Nakon toga njegov mentor je trebalo da mu preda oružje, ali su ga uhapsili pripadnici FSB-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala