Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sraman potez Prištine: Ne pušta da vladika Teodosije poseti uhapšenog Srbina

© Foto : youtube/Radio GračanicaVladika Teodosije
Vladika Teodosije - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
Pratite nas
Nije dozvoljena poseta vladike raško-prizrenskog Teodosija Srbinu Milunu Milenkoviću Lunetu, kojeg Priština tereti za navodno delo terorizma.
Kako je njegov advokat Miodrag Brkljač rekao za "Novosti", tim povodom, ali i zbog toga što mu je Osnovni sud produžio pritvor za dva meseca, uložio je žalbu Apelacionom sudu tzv. Kosova.
Prema rečima advokata Brkljača, njegov klijent se tereti da je navodno bacao eksplozivne naprave na prostorije Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici, pa mu je posle jednomesečnog, određen pritvor na još dva meseca.
"Ja sam odluku o produžetku pritvora dobio juče i to na albanskom jeziku sa nekoliko dana zakašnjenja", pojašnjava advokat Brkljač.
Napominje da se njegov klijent uprkos tome što je zadobio teške telesne povrede prilikom hapšenja koje su, kako pojašnjava, i dalje vidljive, ali u prolaznoj fazi, sada oseća stabilnije.
Advokat Brkljač ističe da je sudija odbio i zahtev, odnosno želju njegovog klijenta da ga poseti vladika Teodosije.
"Budući da sam se pozvao na sve međunarodne konvencije koje dozvoljavaju mogućnost pritvorenim licima da imaju kontakt sa sveštenikom, jako sam iznenađen zbog te odluke", rekao je advokat Brkljač dodajući da je obavestio vladiku Teodosija o želji njegovog klijenta da ga poseti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala