Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Kurti otkrio karte i priznao šta mu je cilj

Pratite nas
Poistovetivši svoju policiju sa zločinačkom organizacijom kakva je OVK, koja je odgovorna za smrt hiljada civila, kako Srba, tako i političkih neistomišljenika i Srbiji lojalnih Albanaca, Aljbin Kurti je konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj – teror i istrebljenje, rekao je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Aljbin Kurti je, izjavivši da je njegova policija naslednik takozvane „Oslobodilačke vojske Kosova“, mnogo toga objasnio, i sada, čak i oni koji su odlučivali da zatvore oči pred terorom na severu Kosova i Metohije, ne mogu da ostanu nemi pred ovako javnim priznanjem militantne politike Prištine, naveo je Petković.
„I zaista, Kurtijeva policija je na severu Kosova i Metohije koristila iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVK, jer na meti njihovog terora proteklih nedelja našli su se svi – od dece do staraca, a ljudi se otimaju, automatskim oružjem napada se na goloruke civile, čitavom jednom narodu se u neskriveno fašističkom maniru uskraćuje pravo na postojanje“, kaže Petković.
Direktor Kancelarije za KiM postavio je pitanje „inostranim sponzorima Kurtija i njegove klike“:
„Kakav prostor možemo da imamo za dijalog i deeskalaciju kada onaj koji je za sadašnju situaciju odgovoran, ne samo da ne pokazuje sposobnost da deluje racionalno i odstupi, već iznosi neskrivene pretnje fizičkom opstanku Srba na Kosovu i Metohiji?“
„Poistovetivši svoju policiju sa zločinačkom organizacijom kakva je OVK, koja je odgovorna za smrt hiljada civila, kako Srba, tako i političkih neistomišljenika i Srbiji lojalnih Albanaca, Kurti je konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj – teror i istrebljenje“, kaže Petković.
Kurti, kao rob sopstvenih kompleksa, izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK, de fakto se stavio na čelo partijske i ideološke paravojske, i njegov san da postane ratni poglavica se lagano ostvaruje, samo što je njegov san košmar za sve razumne i miroljubive žitelje Balkana, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
„Kurti je danas svojom izjavom, takođe, potvrdio svu opravdanost zahteva Srba na severu Kosova i Metohije za povlačenje pripadnika prištinske partijske policije sa tog područja, jer dobili smo i javno priznanje da to nije nikakva policija, već da je reč o zločinačkoj formaciji“, zaključuje se u saopštenju Petra Petkovića.
Kosovska policija u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SRBIJA
Kurti: Kosovska policija je nastavak OVK
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala