- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: Optužbe na račun ruskih vojnika neosnovane, odbacujemo te insinuacije

© Sputnik / Braйan Smit / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja rekao je da su neosnovane optužbe o seksualnom nasilju koje je na račun ruskih vojnika u Ukrajini izneo u svom izveštaju specijalni predstavnik generalnog sekretara UN.

„Ako je bilo imalo sumnje da je izveštaj neobjektivan deo o Ukrajini je te sumnje razvejao. Navedene optužbe na račun ruskih vojnika nemaju osnova i apsurdne su, one predstavljaju ništa drugo nego širenje fejk informacija iz Kijeva“, rekao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti.

Kako je rekao, predstavnici kijevskog režima postupaju u skladu sa zavetima svojih uzora iz Trećeg rajha, među kojima jedan tvrdio da što je laž veća to je u nju lakše poverovati.
„Jedino što Sekretarijatu UN ne pristaje da učestvuje u takvim kampanjama“, istakao je ruski ambasador, dodajući da bilo kakve optužbe moraju biti pouzdane i zasnovane na potvrđenim činjenicama i iz izvora koji se mogu proveriti.
On je napomenuo i da je Rusija pre objavljivanja izveštaja tražila od generalnog sekretara i izvestioca da omoguće proveru tvrdnji, ali su njihove molbe ignorisane.
Rusija, kako je istakao, u potpunosti odbacuje izložene insinuacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala