- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Enigma Mirotić – dve realne opcije od kojih je jedna Partizan

© AFP 2023 / INA FASSBENDERNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
Pratite nas
Gde će Nikola Mirotić? To je pitanje koje i dalje muči Evropu i Evroligu. Trenutno postoje dve realne opcije: Da ostane u Barseloni, možda čak i u B timu, i da pređe u Partizan. Naravno, nije isključeno da se priča dodatno zakomplikuje i da se pojavi neko treće rešenje, a već je umršena kao nijedna skorije na Starom kontinentu.
Glavni problem u celoj priči je što Mirotić ima još dve godine ugovora sa Barselonom, a svaka godina klub košta 11.000.000 evra.
Kako Sputnjik saznaje, postoji opcija da Mirotić dobije 75% ugovora i da napusti klub, ali i da Barselona ne pristane na to, pa da onda mora da plaća ceo ugovor, a da Mirotić završi možda čak i u Barseloni B. Za sada komunikacija između kluba i agencije koja zastupa Mirotića nije na najvišem nivou.

Ako Mirotić ode u Barselonu B, ili jednostavno ne uspe da ode iz Barselone, izgubio bi dve sezone karijere i to pred ne tako daleki kraj iste, a španski tim bi izgubio 22.000.000 evra. Ne deluje da se to ikome isplati, ali...

Za Mirotića su pored Partizana bili (ili još jesu) zainteresovani i Olimpijakos, i Monako i Olimpija iz Milana i Panatinaikos i Crvena zvezda.
Olimpijakos je rešio poziciju četiri dovođenjem Luka Sikme iz Albe, tako da Pirejci više nisu u igri. Monako se nadao da će prodati Donta Hola u NBA i od tih para dovesti Mirotića, ali ni to se neće desiti jer Hol ostaje u Kneževini.
Evropski mediji već su izvestili da su Panatinaikos i Olimpija iz Milana ispali iz trke, tako da je realna opcija da Mirotić završi u Srbiji, najverovatnije Partizanu, ali daće i Crvena zvezda do kraja sve od sebe da ga potpiše.
Još jedna prednost dva srpska kluba je što mogu da čekaju Mirotića duže od ostalih evropskih timova, a trenutno je Partizan na pol-poziciji.
Najvažnije je u celoj priči da Mirotić završi sa Barselonom, a biće tu pravnih poteškoća.
Zanimljivo je i da Barselona želi da, posle Vilija Ernangomesa dovede i Huanča Ernangomesa, ali je problem što to ne može da uradi dok ne reši problem sa Mirotićem.

Da stvar bude još zapetljanija, Mirotić i Huančo Ernangomes imaju istog menadžera. Menadžer kaže da priče oko Ernangomesa nema dok se ne završi priča oko Mirotića. A, klub sa druge strane ne žuri...

Navodno je i Luk Sikma bio na korak od potpisa za Barselonu, ali je otišao u Olimpijakos zato što se Barsa ipak okrenula Ernangomesu. Što samo govori da Barselona igrački ne računa na Mirotića. Iako je on još na papiru igrač španskog kluba.
Na sve to, Barselona svakoga dana gubi 31.000 evra dok ne reši spor sa Mirotićem.
Košarkaša saga kakva se ne pamti... Partizan se nada najboljem ishodu.
Nikola Jokić Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Jokićeva „metla“ je bila uzrok drame – a sve je samo blef samoproglašenog kralja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala