- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Vašington je postao ratni zločinac

© Foto : Wikipedia/U.S. Air Force photo/Public domainAmerički bombarder B1 baca kasetne bombe
Američki bombarder B1 baca kasetne bombe - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je odluku Vašingtona da isporuči Kijevu kasetnu municiju, konstatujući da su SAD postale ratni zločinac.
Ona je istakla da je kasetna municija bila jedna od glavnih tema informacione i političke kampanje Zapada koji je one koji je koriste proglašavao ratnim zločincima.

„To je bila jedna od osnovnih tema Anglosaksonaca i svih njihovih satelita u međunarodnim institucijama kada im je trebalo da se zakopaju u nečije unutrašnje stvari, da uvedu sankcije ili stave nekoga na crnu stop listu. Oni su se mnogo godina time bavili. Sada se ispostavilo da ne samo da protivreče sami sebi, nego su zvanično postali ratni zločinac prema logici koju su sami utvrdili“, konstatovala je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena 7. jula objavila je novi paket vojne pomoći Ukrajini koji uključuje kasetnu municiju. Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan saopštio je da je Vašington odlučio da isporuči Ukrajini kasetnu municiju, čijoj se upotrebi protive Ujedinjene nacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala