- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vidre terorišu surfere u Kaliforniji: Otimaju im daske pa se voze na njima /foto, video/

© pixabay.comVidra
Vidra - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
Pratite nas
Vidre u Kaliforniji izazivaju veliku pažnju ovih dana nesvakidašnjim i agresivnim ponašanjem prema surferima, kojima preuzimaju daske nakon što ih oteraju sa njih.
Stručnjaci za životinje kažu da ne postoji logično objašnjenje za ovakvo ponašanje vidri u Kaliforniji, ali upozoravaju da njihove fotografije na surferskim daskama, iako deluju slatko i zabavno, uopšte nisu bezazlene.
Fotograf Mark Vudvard objavio je na društvenim mrežama fotografije i video snimke morskih vidri na „otetim“ surferskim daskama. Na snimcima se vidi i kako se vidre uporno drže surferskih daski.
Jedna vidra, poznata pod brojem 841, posebno zabrinjava nadležne svojim ponašanjem.
Kako je navedeno, ona je učestvovala u više incidenata i može se videti na snimcima kako grize daske nakon što je uplašila surfere, prenosi Gardijan.
Sada pokušavaju da je uhvate i relociraju.
Iako su snimci i fotografije na mrežama izazvali razne šale o tome kako vidre vraćaju svoj dom, Vudvard i drugi stručnjaci upozoravaju da ovakvo ponašanje nije nimalo bezazleno.
„Možda se čini slatkim i zabavnim, ali je zapravo opasno i po ljude i po vidru. Plašim se da će vidra morati da bude uhvaćena i relocirana u rezervat“, istakao je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala