- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusko Ministarstvo odbrane završava prijem naoružanja i tehnike od grupe „Vagner“

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaTenkovi T80 u zoni specijalne vojne operacije
Tenkovi T80 u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Grupa „Vagner“ predala je više od dve hiljade jedinica vojne tehnike, uključujući stotine teškog naoružanja, ruskim oružanim snagama, saopštila je pres služba ruskog Ministarstva odbrane.
„Predato je više od dve hiljade komada tehnike i naoružanja, uključujući stotine komada teškog naoružanja: tenkovi T-90, T-80, T-72B3, višecevni raketni sistemi ‘grad’ i ‘uragan’, protivvazdušni raketni sistemi ‘pancir’, samohodno artiljerijsko oruđe 2S1 ‘gvozdika’ 122 mm, 2S3 ‘akacija’ kalibra 152 mm, 2S5 ‘gijacint’ kalibra 152 mm, 2S4 ‘tuljpan’ kalibra 240 mm, haubice i protivtenkovsko oruđe, minobacački sistemi, višenamenski tegljači, oklopni transporteri, kao i automobilska tehnika i malokalibarsko naoružanje“, navodi se u saopštenju.
Preuzeta tehnika šalje se u pozadinska područja na tehničko održavanje i pripremu za upotrebu, dodaje Ministarstvo.
Ministarstvo je navelo da je vojska dobila više od 2.500 tona municije i oko 20 hiljada komada malokalibarskog oružja od grupe „Vagner“.
Napominje se da se teška guseničarska tehnika, samohodna artiljerijska oruđa velikog kapaciteta i tenkovi dovoze u poljske baze tegljačima na točkovima, kako bi se sprečilo oštećenje asfaltnih puteva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala