- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Crnomorska flota dobila novi raketni brod „ciklon“

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuska Crnomorska flota jača za još jedan mali raketni brod
Ruska Crnomorska flota jača za još jedan mali raketni brod - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
U brodogradilištu „Butomi“ u gradu Kerč održana je ceremonija prijema u sastav Ratne mornarice Rusije malog ruskog broda „ciklon“, saopštili su u Ministarstvu odbrane Rusije.
Ceremonija je održana pod rukovodstvom glavnokomandujućeg Ratne mornarice Rusije admirala Nikolaja Jevmenova i brod je ušao u sastav Crnomorske flote.
„Brod će ojačati nadvodnu komponentu Crnomorske flote i efikasno će izvršavati zadatke u okviru odreda i grupacija flote“, rekao je on.
U Ministarstvu su podsetili da je brod „ciklon“ postao prvi vojni brod za 25 godina koji je u ovoj kompaniji u potpunosti izgrađen i ispitan. Eksperti 51. Centralnog konstruktorsko-tehnološkog instituta za popravku brodova Ministarstva odbrane Rusije počeli su sa razvojem remontno-tehničke i servisne dokumentacije za brodove projekta 22800, koji omogućavaju smanjenje rokova i troškove remonta novih brodova u budućnosti.
Ranije je generalni direktor korporacije „Ak Bars“ Renat Mistahov izjavio Sputnjiku da će brod „ciklon“ biti prvi brod projekta 22800 „karakurt“, biti naoružan morskom verzijom kompleksa „pancir-m“.
Brodovi su naoružani kompleksom „kalibar“ sa visokopreciznim krstarećim raketama velikog dometa, koje su namenjene za poraza ciljeva na moru i na obali.
Američki brod Karni - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
RUSIJA
Rojters: Flota NATO-a zaostaje 10 godina za Rusijom na Arktiku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala