- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanci kaznili mladu Ruskinju: „Pogrešna odluka“

© AP Photo / Christophe EnaMira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Rusko čudo od deteta 16-godišnja Mira Andrejeva kažnjena je 7.255 evra zbog nesportskog ponašanja u meču osmine finala Vimbldona protiv Amerikanke Medison Kiz. Britanci su se strogo držali pravilnika kada je u pitanju bacanje reketa, dok će s druge strane mlada Ruskinja koja poseduje šampionske manire, morati da nauči da kontroliše emocije.
Emocije su sastavni deo svakog sporta i nešto sa čime je izuzetno teško izboriti se kada je pritisak veliki, ili se susretnete sa nepravdom ili odlukom koja vam se ne dopada, iako je možda ispravna.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Beloruskinja u polufinalu Vimbldona!
Stiče se utisak da je upravo to slučaj sa onim što se dogodilo devojčici rođene u Krasnojarsku 2007. godine, koja je živela bajku na Vimbldonu, gde je zaustavljena na putu ka četvrtfinalu, a stigla je iz kvalifikacija.
Rolerkoster emocija doživela je Mira Andrejeva u trenucima kada se „lomio“ meč protiv 12 godina starije i daleko iskusnije Amerikanke Kiz. Imala je Ruskinja komfornih 1:0 u setovima, kasnije i 4:1 i brejk loptu za kapitalnih 5:1, ali je na kraju izgubila drugi set posle tajbrejka, što je rezultiralo bacanjem reketa u pravcu njene stolice.
Tada se, kao što pravilo i nalaže, sve završilo upozorenjem sudije iz stolice. Ali, nije se na tome završilo. Medison Kiz vodila je 5:2 u odlučujućem set i pri izjednačenom rezultatu na servis Ruskinje usledio je vrhunac. Mira tvrdi da se okliznula i pala, da je proklizala i da je reket ispao iz ruke, ali je sudija Luiz Engzel to okarakterisala kao bacanje reketa posle klizanja.
I – Mira je kažnjena! Poen je dodeljen Medison Kiz, koja je došla do brejk lopte, ujedno i meč lopte koju je zatim iskoristila. Takav epilog razbesneo je mladu Ruskinju koja se sudarila s bujicom emocija, zbog čega je pružila ruku samo protivnici, dok je u širokom luku zaobišla sudiju.
„Nisam bacila reket, okliznula sam se i pala. Reket je ispao. Bila je to pogrešna odluka sudije što je dovelo do incidenta i toga da se ne rukujemo. Ključna je tačka bila, ključna faza meča, a ona je donela kontroverznu odluku. Nisam imala nameru da bacim reket, već sam se okliznula i tako je ispalo. Možda je delovalo kao da sam bacila reket. Ne znam, nisam gledala ponovljeni snimak, ali ona je donela odluku i sada je gotovo. Nije donela pravu odluku ako mene pitate i zato nisam htela da se rukujem“, objasnila je Mira.
Andrejeva koja ima samo 16 godina već pravi velike stvari na VTA turu gde je prvi meč u seniorskoj konkurenciji na najvećoj sceni odigrala tek u maju ove godine, a na Rolan Garosu je baš kao i na Vimbldonu posle kvalifikacija uspela da naniže još nekoliko velikih pobeda i skalpova.
Miru koja je na Vimbldon stigla kao 102. teniserka planete očekuje skok na 64. poziciju VTA liste i jasno je da je pred njom blistava karijera, samo će baš kao i većina velikih šampiona, počev od Rodžera Federera, morati da nauči što pre da se izbori sa emocijama u kritičnim situacijama.
Velika stvar za „rusko čudo“ je što će ubuduće zbog ulaska u Top 100 automatski biti deo najvećih turnira, i neće morati da troši energiju i emocije u kvalifikacijama.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Novak produžio agoniju Rusa dugu šest godina: „U Srbiji sam imao sreće“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Novak: Znam da svi hoće da me pobede, ali – ne dešava se
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala