- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šapić: Aplikacija za praćenje i plaćanje prevoza u Beogradu počinje da radi od sutra

© Tanjug / JADRANKA ILIĆSaobraćajna gužva
Saobraćajna gužva - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će aplikacija Beograd plus za praćenje linija GSP i plaćanje gradskog prevoza postati aktivna od sutra.
„Zahvaljujući toj aplikaciji biće omogućen uvid u čitav sistem GSP, gde se nalaze vozila javnog prevoza i za koliko će minuta stići”, rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada i dodao.
Šapić je pojasnio da će aplikacija moći da se skine preko „Plejstora“, a njome će prevoz moći da se plati i kreditnom karticom.
Dodao je da će aplikacija imati i širu funkciju i očekuje da će od jeseni putem aplikacije korisnici moći da imaju uvid i o Beogradskoj kartici.
Gradonačelnik je najavio da će od sutra na 318 kioska moći da se kupe karte za prevoz. Kako je dodao, 250 će ih biti na stajalištima, kao i u 68 najprometnijih kioska u centru grada.
„Prodaja papirne karte je na nivou statističke greške i prevladala je kupovina SMS-om“, rekao je Šapić.
Šapić je rekao da će putem aplikacije biti moguće prijaviti i nepravilnosti koje građani uoče u vozilima GSP-a.
„Svako će moći da slika vozilo, gde ne radi klima, koje je prljavo. Pa ćemo mi videti da li je vozač kriv. Ali će svako vozilo biti pod vidnim okom građana. I svi Beograđani će tako praktično biti kontrolori“, rekao je Šapić.
Dodao je da će blizu vozača biti i jedan uređaj kojom će kreditnom karticom moći da se odabere karta i kupi i objasnio je da će tako i strancima biti olakšano da kupe kartu.
„Radimo na tome da se u autobusima čuje glas, kako bi pomogli slabovidim ljudima“, istakao je Šapić.
Gradonačelnik Beograda rekao je da će do kraja nedelje biti primljeno 150 kontrolora GSP-a, koji će kontrolisati da li građani u javnom prevozu poseduju karte, ali će kontrolisati i vozila i da li prevoznici poštuju propisana pravila.
Stajalište gradskog prevoza - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
DRUŠTVO
Cenovnik i pravila naplate u beogradskom javnom prevozu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala