- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednica Saveta Federacije: Aktivnosti vojnih blokova pretnja međunarodnoj stabilnosti

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko predložila je da se Ujedinjenim nacijama pripreme i pošalju predlozi za izradu pravnog dokumenta koji bi regulisao rad vojnih blokova i saveza, jer oni trenutno predstavljaju realnu pretnju međunarodnoj stabilnosti.
„Čini mi se da je potrebno i mi ćemo tražiti i na parlamentarnom nivou razmotriti da je neophodno pripremiti predloge i proslediti ih Ujedinjenim nacijama. To je potrebno kako bi se pojavili međunarodni dokumenti, odredbe međunarodnog prava koje bi jasno i precizno regulisale aktivnosti vojnih blokova i saveza, jer su trenutno one stvarna pretnja miru i međunarodnoj stabilnosti“, rekla je ona tokom zvanične posete Kini.
Istakla je da je NATO – vojno agresivan blok koji koristi sve metode, uključujući i one koje nisu humane, kako bi osigurao dominaciju kolektivnog Zapada i koristi sve opasnije metode.
„Došlo je vreme da se to reguliše na pravni način, odnosno stvaranjem pravnih uslova akcija različitih blokova i saveza. Za sada takav dokument ne postoji ni u UN ni u drugim organizacijama. To im daje mogućnost da se ponašaju onako kako smatraju da bi trebalo i da ne uzimaju u o obzir drugo mišljenje i druge interese“, zaključila je Matvijenko.
Predsednik Kine Si Đinping i predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
RUSIJA
Predsednica Saveta Federacije Rusije prenela Si Đinpingu Putinovu poruku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala