- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lavrov: Ukrajinski sukob traje jer Zapad želi da pobedi Rusiju rukama kijevskih marioneta

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Konfrontacija u Ukrajini se neće završiti dok Zapad ne odustane od opsesivne ideje da Rusiji nanese strateški poraz posredstvom Kijeva, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu indonezijskom izdanju „Kompas“.

„Zašto oružana konfrontacija u Ukrajini ne prestaje? Odgovor je veoma jednostavan – ona će trajati dok Zapad ne odustane od planova očuvanja svoje dominacije i opsesivne ideje da nanese Rusiji strateški poraz rukama svojih kijevskih marioneta. Za sada nema znakova promene takvog stava i vidno je da Amerikanci i njihovi vazali nastavljaju da grozničavo pumpaju Ukrajinu oružjem i guraju predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da nastavlja borbena dejstva“, rekao je Lavrov.

On je, pored toga, istakao da se trenutna faza međunarodnih odnosa ne predstavlja novi Hladni rat, već da je prikladnije govoriti o procesu uspostavljanja multipolarnog svetskog poretka.

„Ovo je objektivan proces. Svi vide da novi centri donošenja globalno važnih odluka jačaju svoje pozicije u Evroaziji, Azijsko-pacifičkom regionu, na Bliskom Istoku, u Africi, Latinskoj Americi“, naglasio je šef ruske diplomatije.

Prema njegovim rečima, Zapad ignoriše inicijative za rešavanje ukrajinskog pitanja, koje dolaze od zemalja u razvoju, uključujući iz Indonezije.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SVET
Stoltenberg: Ako Ukrajina ne pobedi Rusiju, njeno članstvo u NATO izgubiće na aktualnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala