- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kisindžer smatra da su Ukrajinci digli u vazduh "Severni tok" i da je Krim završena priča

© AP Photo / Jason LeeKisindžer je rekao da je za proteklih 50 godinu Kinu posetio gotovo 100 puta
Kisindžer je rekao da je za proteklih 50 godinu Kinu posetio gotovo 100 puta - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Ukrajina stoji iza dizanja u vazduh gasovoda "Severni tok", rekao je bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer u intervjuu ruskim šaljivdžijama koji su se predstavili kao Vladimir Zelenski. On je pokazao i skepticizam povodom rezultata aktuelne kontraofanzive Kijeva.
Video snimak razgovora objavljen je na Telegram kanalu prankera Vovana i Leksusa, koji su u ime Zelenskog pitali Kisindžera ko stoji iza napada na "Severni tok".

"Da budem iskren, mislio sam da si to vi. Ali nisam vas krivio za to. Ne bih rekao da je to kritika", rekao je Kisindžer.

U razgovoru sa prankerima, on je priznao da je predsedniku SSSR Mihailu Gorbačovu zaista obećano da se NATO neće širiti na istok, ali je to bilo usmeno obećanje, koje nigde nije zabeleženo. Dakle, nije bilo formalne obaveze - to je bilo lično obećanje državnog sekretara Džejmsa Bejkera, istakao je on.

Krim

SAD ne veruju da će Ukrajina moći da povrati Krim tokom aktuelne kontraofanzive, rekao je bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer.
„Moj utisak iz komunikacije sa našim ljudima je sledeći: oni ne veruju da možete da zauzmete Krim tokom aktuelne ofanzive“, rekao je Kisindžer.
Rešenje tog pitanja je u ćorsokaku.
"Možete razmotriti predlog da se održi referendum. To je prirodan razvoj situacije. Ali, gospodine predsedniče, bio sam svedok kako se sve to razvijalo u Vijetnamu. Nije baš isto", dodao je on u razgovoru sa "Zelenskim".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala