- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stejt department dao zadatak medijima da usade u umove Rusa - oružanu pobunu

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
Pratite nas
Američki Stejt department postavio je američkim medijima zadatak da u umove Rusa usade ideju o potrebi nasilne borbe protiv vlasti, uključujući i oružanim putem, navodi se u saopštenju direktora Spoljno-obaveštajne službe (SVR) Rusije Sergeja Nariškina, prenosi pres-služba SVR.

„Američko Ministarstvo spoljnih poslova je zatražilo od nekada autoritativnih medija da u ruskom pravcu rade u subverzivnom duhu. Zadatak je jasno postavljen: da se u umove ruskih građana usađuje ideja o potrebi nasilne borbe protiv vlasti, pa sve do oružane pobune“, rekao je Nariškin, istakavši da se Stejt department konačno pretvorio u „Ministarstvo istine“ što je i predvideo Džordž Orvel.

Kako se ističe, posebna pažnja se poklanja uticaju na mlade koji bi trebalo da budu uvereni da samo rušenje sadašnjeg „režima“ može garantovati zemlji „svetlu budućnost.
Ruska strana žali što se američki Stejt department pretvorio u „smrdljivu deponiju informacionog smeća“.
„Za žaljenje je što se Stejt department – trezvena i racionalna agencija u prošlosti – pod vođstvom (državnog sekretara SAD) Entonija Blinkena, (zamenice sekretara za politička pitanja) Viktorije Nuland i ostalih pretvorio u smrdljivu deponiju. informacionog smeća“, rekao je Nariškin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala