- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Napadi Kijeva na teritorije Rusije bili bi nemogući bez podrške SAD

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
Pratite nas
Pokušaji Kijeva da granatira Kerčki moreuz, Rostovsku i Kalušku oblast Rusije u nedelju bili bi nemogući bez pomoći SAD i „koalicije“ koju one predvode, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.
„Devetog jula neonacistički režim Vladimira Zelenskog je ponovo pokušao da izvede teroristički napad na rusku teritoriju raketama iz sistema S-200, čija je namena preoblikovana za ofanzivne potrebe – na Kerčki saobraćajni prelaz i aerodrom Morozovsk u Rostovskoj oblasti“, navedeno je u saopštenju na sajtu Ministarstva.
U saopštenju se navodi da su ruske PVO snage odbile napad, da su rakete uništene, a da je usled razletanja gelera oštećeno nekoliko zdanja.
„Istog dana ruski sistemi PVO su aktivirani u Brjanskoj oblasti. Oružane snage Ukrajine pokušale su da izvedu napad na aerodrom Šajkovka u Kaluškoj oblasti. Rakete su odbila sredstva radio-elektronske borbe, a one su pale na područje naselja Bitoš. Žrtava nema“, saopštilo je Ministarstvo.
U saopštenju je ocenjeno da bi „takva dejstva bila nemoguća bez finansijske, tehničke i logističke podrške zapadne koalicije koju predvode SAD, a koja je, u suštini, sponzor zločinačke delatnosti režima Zelenskog“.

„Uverenni smo da će svi odgovorni za ovaj zločin krivično odgovarati. Pored toga, na ove i druge terorističke nalete kijevskog režima odgovoriće Oružane snage Rusije, koje će u okviru specijalne vojne operacije otkloniti pretnje bezbednosti našoj zemlji i ruskim građanima koji dolaze s ukrajinske teritorije“, naglašeno je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala