- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dunavski Maldivi: Tako blizu i tako atraktivni /video, foto/

Karlovački Ko Čang - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
Pratite nas
Nedaleko od Sremskih Karlovaca, nalazi se ostrvo koje mnogi nazivaju Ko Čang (Koh Chang). Razlog je veoma jednostavan: ono neodoljivo podseća na treće najveće ostrvo na Tajlandu i zbog toga se neko odvažio da mu nadene ovaj nadimak. Međutim, to nije njegovo jedino ime, zovu ga još i Karlovačko ili Majmunsko ostrvo, a i Dunavski Maldivi.
Smešteno je između Dunavca i Kopačkog rita, a od Karlovaca brodićem ili čamcem koji kreće sa obale kod hotela „Dunav“ do njega se može stići za samo desetak minuta. Lokalci tvrde da ga je najbolje posetiti radnim danima, jer se vikendom ovde organizuju brojne žurke i sve vrvi od mladih avanturista koji tragaju za idelnim spojem prirode i dobre zabave.
Ovaj peščani sprud star dve decenije, većim svojim delom prekriven je rastinjem što mu po mišljenju ljubitelja prirode pridodaje šarmu. Na njemu se nalaze barovi, teren za odbojku i dve plaže.
Jedna se nalazi na severnoj strani i ona je više za one koji žele da iskuse netaknutu prirodu ovog mesta i odmaraju, dok je druga za sve one koji vole aktivnosti ili imaju decu.
Za koju god da se opciju odlučite treba da znate da su vode oko spruda plitke, ali da je to ipak divlja plaža u čijoj blizini nema spasilaca, prenela je „Nacionalna geografija“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala