- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Predlog za naseljavanje beskrajne Rusije: Supružnici nakon 10 godina braka mogu dobiti besplatno zemlju

© Foto : ANO "Korporaciя razvitiя Eniseйskoй Sibiri"Jenisejski Sibir
Jenisejski Sibir - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Poslanici Državne dume iz Liberalno-demokratske partije podneće na razmatranje predlog zakona o besplatnom davanju zemlje porodicama koje su u braku više od 10 godina i imaju decu.
"Poslanici Liberalno-demokratske partije, na čelu sa liderom Leonidom Sluckim, predložili su da se građanima koji su u zvaničnom braku duže od 10 godina i imaju decu daju besplatne parcele za individualnu stambenu izgradnju. Planirano je da se nacrt amandmana dostavi Državnoj dumi, nakon što dobije zaključak vlade Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika partije LDPR.
Prema rečima Sluckog, takva inicijativa je usmerena na postepeni prelazak sa urbanizacije megapolisa na razvoj moderne niskogradnje van grada.
„Moramo da pobegnemo od bezumne urbanizacije i da pređemo od izgradnje beskrajnih „ljudskih naselja“ u najvećim gradovima na moderna naselja sa kućama i niskogradnju. Ako to uradimo, umesto razvoja malog broja megapolisa, dobićemo priliku da razvijamo celu teritoriju zemlje“, objasnio je predsednik Liberalno demokratske partije.
Pres služba političara ističe da će poklonjeno zemljište postati zajedničko vlasništvo svih članova porodice, i roditelja i njihove dece.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala