Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Jedini kriminalci na severu KiM su Svećlja i njegove okupacione falange

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Lažni ministar, a pravi nasilnik i ekstremista Dželjalj Svećlja, zajedno sa njegovim okupacionim falangama preobučenim u odela Kosovske policije, jedini su kriminalci na severu Kosova i Metohije i tu nemaju šta da traže, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
Kako je naveo, jedini cilj Svećljinih opsesivnih pokušaja kriminalizacije Srba sa severa Kosova i Metohije jeste da opravda protivpravno prisustvo svojih parapolicijskih jedinica na severu KiM, gde danonoćno terorišu srpski narod.
"Kad već govori o kriminalu, najbolje bi bilo da Svećlja pođe od sebe i optužnice koja je godinama podignuta protiv njega zbog napada kamenicama na pripadnike tzv. Kosovske policije, ali i zbog prevrtanja vozila misije Euleks. Pa umesto što bi Svećlja nezakonito da privodi Srbe navodnom poznanju pravde i prava, trebalo bi prvo da on sam prestane da beži od tog istog prava i pravde“, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.
Petković je upitao i da li je sprovođenje reda i zakona to što je Svećlja kukavički poslao svoje falange da duge cevi uperuju u sina predsednika Aleksandra Vučića zbog jedne majice?
„Da li je vladavina prava kada Kurtijevi specijalci pucaju u leđa Dragiši Galjku, Miljanu Deleviću, Milanu Jovanoviću, braći Stojanović iz Gotovuše? Ili, kada brutalno pretuku srpsku decu Daru i Kristijana? Hibridni rat koji Svećlja kukavički vodi iz Prištine protiv svega srpskog i posebno severa Kosova i Metohije, rezultirao je time da nema tog čestitog Srbina koji bi ni javno ni tajno pristao da bude alibi Svećlji u njegovoj bolesnoj opsesiji okupacije severa i proterivanja Srba sa Kosova i Metohije. To mu nikada neće uspeti!“, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala