- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ljubiša Ristić otkriva šta je danas opasnije i od atomskih bombi /video/

Ljubiša Ristić i Maša Radović
Ljubiša Ristić i Maša Radović - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Kultura predstavlja najveću opasnost. Ona je opasnija od atomskih bombi. Atomske bombe se niko ne usuđuje da upotrebi, a kultura je jedna ozbiljna stvar koja je svakodnevno upotrebljiva i ona probija kao voda koja curi i gde je ne očekujete ona se stalno provlači i probija, kaže Ljubiša Ristić za Sputnjik.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ naš slavni pozorišni reditelj otkrio je koliko je hrabrosti u današnjem vremenu, kada se zabranjuje sve rusko, potrebno da se Čehovljevi komadi postave na scenu.
„Hrabrost? Ja sam bio hrabar pedeset godina da nisam nikada radio Čehova, to je bilo hrabro. A postaviti Čehova danas, to nije nikakva hrabrost – to je neophodno“, objašnjava Ristić, koji je na sceni pozorišta KPGT nakon „Tri sestre“ premijerno izveo komad „Dama sa psetancetom“ u okviru ciklusa predstava "Siroti Anton Pavlovič Čehov i njegova deca“.
Ljubiša Ristić je komentarisao i mesto Srbije u političkoj igri svetskih sila, glumu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, ali je i pokušao da uporedi vreme u kojem živimo sa nekim od mnogobrojnih drama koje je režirao.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala