- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Članstvo Ukrajine u NATO vodi u treći svetski rat

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da američki lider Džo Bajden mami kijevski režim perspektivom članstva u NATO-u, čija bi realizacija značila treći svetski rat.
Medvedev je dodao da nije isključena mogućnost da je Bajden „odlučio lepo da ode, izazivajući nuklearni Armagedon i vodeći sa sobom na onaj svet polovinu čovečanstva“.
„Zatim je, istina, sramno bežao iz Avganistana. Zatim, da bi sakrio sramotu, razorio je ekonomiju Evrope. Najzad, isporučivši stotine tona oružja Ukrajini, raspirio je krajnje opasan, dugotrajan sukob s Rusijom, usled kojeg kijevski režim ruši ostatke svoje zemlje. Sada, kada je iscrpeo sve resurse, Bajden obećava kasetne bombe i ponovo mami neonaciste u Kijevu perspektivom u NATO-u, čija realizacija znači treći svetski rat“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, takva je politika svakog američkog lidera i vladavine „duboke države“ u SAD: dominacija i ograničavanje drugih zemalja.
„Može se reći i da je on bolesni starac koji pati od demencije. Tipa, ne zna šta radi. Na to upozoravaju Tramp i znatan broj Amerikanaca. A možda je sve potpuno drugačije? Možda je umirući deda, vođen bolesnim fantazijama, prosto rešio lepo da ode, uz izazivanje nuklearnog Armagedona i vođenje sa sobom na onaj svet polovine čovečanstva“, zaključio je Medvedev.
Bajden je ranije izjavio da je na sastanku s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom odbio da Rusiji da garancije da se Ukrajina neće učlaniti u NATO. Bajden je dodao da je s velikom mukom doneo odluku o isporučivanju kasetne municije Kijevu, ali da je ona neophodna Ukrajincima radi uspeha u kontraofanzivi.
Zastave Sjedinjenih Američkih Država i Kine - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SVET
Bajden upozorio Si Đinpinga: „Budite oprezni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala