- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vesić: Tagovi sa Severnom Makedonijom funkcionišu odlično, uskoro s Hrvatskom, BiH, Grčkom

© Sputnik / Lola ĐorđevićNaplatna rampa
Naplatna rampa - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Pratite nas
Integrisani sistem naplate putarine sa Severnom Makedonijom funkcioniše odlično, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, najavljujući da će uskoro isti sistem biti uspostavljen i sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Grčkom.
Vesić je objasnio da prekonfiguracija "taga" podrazumeva prelazak na "postpejd" sistem plaćanja, odnosno umesto da građani uplaćuju novac na "tag", što je i dalje moguće i važi samo za Srbiju, potrebno je da ga vežu za platnu karticu.
"To traje pet minuta. Sa takvim ‘tagom’ možete da prođete kroz svih devet naplatnih rampi u Severnoj Makedoniji. Ako već imate novac na ‘tagu’, on će biti vraćen na račun", rekao je Vesić gostujući na TV Hepi i podsetio da je za sve one koji nisu prekonfigurisali ‘tag’, a krenuli su na put, postavljen šalter "Puteva Srbije", na poslednjoj naplatnoj stanici u Srbiji, u Preševu, prenosi Tanjug.
Dodao je da se prekofinguracija vrši na 25 mesta u Putevima Srbije, Pošti i AMSS kao i na naplatnoj stanici Preševo.
“Dnevno izvršimo prekonfiguraciju oko hiljadu tagova i prodamo još toliko novih od kako smo pustili sistem integrisane naplate u rad”, rekao je Vesić.
Najavio je da će uskoro sistem zajedničke naplate putarine biti uspostavljen i sa Hrvatskom, BiH i Grčkom.
“Sa Hrvatskom smo, po tom pitanju, daleko odmakli, kao i sa BiH, a uskoro ću o tome razgovarati i sa mojim grčkim kolegom”, rekao je ministar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala