- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija najoštrije osuđuje pristrasnost Gutereša

© Sputnik / Andreй Stenin / Uđi u bazu fotografijaSituacija u Donjeckoj oblasti
Situacija u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Pratite nas
Moskva je posvećena zaštiti dece u ratnim područjima i pomoći će da se minimizira broj civilnih žrtava tokom specijalne vojne operacije, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

„Ruska Federacija izražava nepokolebljivu posvećenost zaštiti dece tokom oružanih sukoba. Nastavićemo da preduzimamo sistematske mere kako bismo minimizirali civilne žrtve tokom specijalne vojne operacije", istakla je ona.

Moskva osuđuje odluku (generalnog sekretara UN Antonija) Guetreša da ruske oružane snage uvrste na listu država, odgovornih za kršenje prava dece u Ukrajini, rekla je Zaharova. Diplomata je skrenula pažnju na otvorenu debatu Saveta bezbednosti UN na temu zaštite dece tokom oružanih konflikata koja je održana 5. jula, koja je bila posvećena objavljivanju godišnjeg izveštaja generalnog sekretara UN za 2022. godinu.
"Najoštrije osuđujemo Gutereševu pristrasnu političku odluku da uključi ruske Oružane snage na listu država, odgovornih za kršenje prava dece u Ukrajini. Sekretarijat UN je zanemario ustaljenu praksu temeljne provere, što je od posebnog značaja u pozadini lavine dezinformacija, dobijenih od raznih prozapadnih izvora. Iznenađuje i to što se ukrajinske oružane snage ne nalaze na listi kršioca prava, kojima same članice UN pripisuju značajan broj ubistava i sakaćenja dece, napada na škole i bolnice“, rekla je Zaharova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala