- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dve senzacije – eliminisani Rud i Fric!

© AP Photo / Kirsty WigglesworthKasper Rud
Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Četvrti teniser sveta Kasper Rud eliminisan je sa Vimbldona već u drugom kolu! Bolji od njega bio je Lijam Brodi sa 3:2 u setovima - 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0, a takmičenje završava i deveti igrač na ATP listi Tejlor Fric, koga je takođe sa 3:2 (3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:2) pobedio Mikael Imer.
Kasperu Rudu je inače bilo projektovano polufinale protiv Novaka Đokovića u donjem delu žreba, ali on je stao već na drugoj prepreci.
Brodi će u trećoj rundi igrati protiv Denisa Šapovalova. Inače, radi se o britanskom teniseru, tako da je jasno koliko je domaća publika srećna zbog ovakvog rezultata.
Uspeo je Britanac da dođe do pobede posle preokreta, a posebno je impresivan rezultat u poslednjem, petom setu, u kom je Brodi bio bolji od Ruda sa 6:0.
U pitanju je pobeda 142. na svetu protiv četvrtog igrača na ATP listi. Zaista se mora podvesti pod senzaciju. Ali...
Isto tako se mora reći da je Kasper Rud specijalista za šljaku, da mu jednostavno igra na travi nije omiljena, pa smo donekle i navikli na njegove poraze na startu turnira u Londonu.
Brodi slavi, zabavio je Britance, a videćemo koliko može do kraja turnira, odnosno već u narednom kolu kada ide na nezgodnog levorukog Šapovalova.
Senzaciju je priredio i 59. igrač na ATP listi Mikael Imer koji je preokretom, posle gubitka prva dva seta, uspeo da savlada devetog tenisera sveta Tejlora Frica i u narednoj rundi će igrati sa Danijelom Galanom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Tri nule, dve jedinice i mnogo očiju za plakanje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala