Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rama odbio da održi konferenciju za medije u Prištini, objavio i razlog

© Sputnik / Lola ĐorđevićEdi Rama
Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama odbio je da da izjave novinarima nakon današnjih sastanaka u Prištini sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, predsednikom parlamenta Glaukom Konjufcom, kao i ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom.
Kako prenosi portal Reporteri, on je novinarima rekao da ''nema svog pandana'', i da zato ne može da održi konferenciju za medije.
Podsetimo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio je da se susretne sa njim.
Rama je posle sastanaka na društvenim mrežama naveo da je sa Osmani razgovarao o Berlinskom samitu u Tirani i predstojećem NATO samitu u Viljnusu, pored ostalog.
''Imao sam sa Vjosom Osmani, predsednikom republike Kosovo, koristan sastanak i otvoren razgovor o temama posete, Berlinskog samita u Tirani i NATO samita, kao i zajedničkih briga'', napisao je Rama.
Albanski premijer nalazi se u Prištini u okviru turneje po zemljama regiona kako bi se pripremio za Berlinski proces kojim će Tirana predsedavati u oktobru.
On je sa predsednikom tzv. Kosova razgovarao i o situaciji na severu KiM.
Rama se potom sastao i sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, a nakon toga se sastao i sa predsednikom Skupštine privremenih prištinskih institucija Glaukom Konjufcom.
Kako prenosi portal Gazeta ekspres, Kurti, koji se nalazio u svojoj kancelariji u zgradi pored one u kojoj je bio sastanak Rame i Osmani, na pitanje novinara da li planira da se sastane sa Ramom, mahnuo je novinarima, ušao u automobil i odvezao se.
On je juče izjavio da odbija da se sastane sa Ramom, ukoliko se ne radi o sastanku dve vlade.
Komentarišući Kurtijevo odbijanje da se sastane sa njim, Rama je rekao da se nada da Kurti nije zaboravio na tradiciju da "ako neko dođe u vaš dom, otvorite mu vrata i zabranjeno je isterati ga iz kuće".
Inicijativa „Otvoreni Balkan“ - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SRBIJA
Upravo gledamo žestoku borbu Amerike i Evrope za Balkan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala