- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kad Zelenski postane džin od 2,5 metra: Ruski ambasador ismejao „dokaze“ o „šahidima“ u Ukrajini

© Foto : Ministarstvo odbrane IranaIranski dron Shahed - 136
Iranski dron Shahed - 136 - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja ismejao je „dokaze“ koje navode zapadne zemlje i Kijev u prilog tvrdnjama da Moskva, navodno, koristi iranske bespilotne letelice u Ukrajini.

"Sve što vidimo su neke 'sumnje' i nejasne 'ocene', zasnovane na 'informacijama iz otvorenih izvora'. To je posebno evidentno u insinuacijama o takozvanim iranskim bespilotnim letelicama koje se navodno koriste u Ukrajini", rekao je Nebenzja.

Stalni predstavnik je članovima Saveta bezbednosti UN pokazao fotografiju Vladimira Zelenskog i, navodno, bespilotne letelice.
"Neki 'foto-dokazi' su potpuno komični. Fotografija Vladimira Zelenskog navodno sa dronom šahid je naveliko kružila u medijima. Dužina ovog drona je tri metra, a raspon krila dva metra. Na ovaj način, (ako se uporedi veličina drona i visina Zelenskog) ukrajinski predsednik bi trebalo da bude visok oko dva i po metra. Ovu montiranu fotografiju su korisnici interneta davno ismejali", rekao je stalni predstavnik.
Prema njegovim rečima, drugi citirani „materijalni dokazi” su opskurne fotografije nekih fragmenata, na kojima ništa ne ukazuje njihovo iransko poreklo.
Zapadne zemlje su više puta tvrdile da Iran navodno isporučuje dronove Rusiji za vojne operacije u Ukrajini. Istovremeno, SAD i njihovi saveznici su naglasili da se takvim transferom krši rezolucija 2231. Moskva i Teheran su negirali ove optužbe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala