- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne sviđa mi se Micićeva situacija“

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
Pratite nas
Posle višegodišnje sage, srpski plejmejker Vasilije Micić se odlučio na selidbu u Ameriku, ali ga tamo ne očekuje lak posao, bar prema mišljenju njegovog kolege Erika Mekaluma.
Mekalum, brat velike NBA zvezde Si Džeja, istakao je da mu se ne sviđa u kakav tim je otišao Micić.
Podsetimo, Micić je potpisao ugovor sa ekipom Oklahome koja je već godinama u procesu obnavljanja sastava i prikupljanja mladih igrača.
Micić to svakako nije i Mekalum u tome vidi problem za jednog od najboljih plejmejkera Evrope.
"Ne sviđa mi se Micićeva situacija. On ispred sebe na bekovskim pozicijama ima, na primer, Džoša Gidija, šestog pika sa drafta, momka koji ima 20 godina, igra 31 minut, ubacuje 17 poena uz 8 skokova i 6 asistencija i čini budućnost ekipe", naveo je Mekalum.
Stvari postaju još ozbiljnije za Micića kada se pomene da će njegov rival za poziciju biti i Šaj Gildžus-Aleksander, jedan od najboljih bekova lige.
"Očigledno je, on je superzvezda, igra 36 minuta po utakmici, čovek je koji ubacuje 32 poena i niko mu neće oduzeti te minute".
Mekalum je potom poentirao.
"Na poziciji plejmejkera ostaje nepopunjenih deset minuta, na poziciji beka 17 i to ako pomenuti igrači ne dobiju povećanje minutaže".
A većim minutima nadaju se i drugi igrači.
"Tu je Lu Dort, ima 24 godine, platu od 12, 13 miliona dolara, imao je 14 poena, pet skokova u proseku, igra na pozicijama dva i tri, 31 minut u proseku. Tu je i Trej Men, sa 22 godine provodio je 18 minuta na terenu, a ne možemo zaboraviti Alekseja Pokuševskog koji je pokazao potencijal čak i na poziciji tri. Micić će morati da se bori sa svima njima, a nisam pomenuo Ajzeu Džoa koji je na terenu provodio po 20 minuta...", naveo je Mekalum.
Prema aktuelnoj projekciji, Micić je prvi kandidat za rezervne opcije na pozicijama plejmejkera i beka, sasvim je sigurno da će imati prostora za njega, ali je veliko pitanje - kolikog.
Novak Đoković i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
SPORT
Cicipas želi tajni recept Đokovića: „Hoću da se osvetim“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala