- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski novinar: Naš narod ne želi da se meša u sukob Rusije i Ukrajine

CC BY 2.5 / Nenko Lazarov / Ploщad "Narodno sъbranie", Sofiя, BъlgariяParlamentarni trg, Sofija, Bugarska
Parlamentarni trg, Sofija, Bugarska - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
Pratite nas
Bugarsko društvo ne želi da se meša u sukob Rusije i Ukrajine i kritički ocenjuje način na koji se Rusija prikazuje u medijima, izjavio je bugarski radio voditelj Petar Volgin.
„Bez obzira na masovnu propagandu, koja se uglavnom širi na TV-u, mnogi bugarski građani ne prihvataju ono što im se govori. Oni ne prihvataju činjenicu da je Rusija, na primer, simbol zla, a Ukrajina simbol anđeoske dobrote. Ne prihvataju da je Putin satana, a Zelenski anđeo sa neba. Skepticizam Bugara u ovom slučaju je veoma koristan“, rekao je on u intervjuu za portal „Pogled“.
Volgin se nada da neće doći do toga da se Bugarska umeša u sukob u Ukrajini „upravo zbog toga što većina Bugara to neće prihvatiti“.
„Ipak Bugarska nije Poljska, niti baltička republika. Prema tome, oni koji su na vlasti trebalo bi da budu svesni da treba da deluju mnogo opreznije nego pomenute zemlje“, istakao je on.
Takođe je kazao da bi bilo dobro da se uče lekcije iz istorije, posebno one vezane za Drugi svetski rat „kada je Bugarska bila saveznik Trećeg rajha, deo Trojnog pakta, i uprkos tome nije slala vojnike na Istočni front, uprkos želji evropskih partnera iz 'bratske Nemačke'“.
„Oni su snažno insistirali da pošaljemo vojsku, ali uprkos tome nismo poslali. Dakle, mislim da bugarske vlasti treba češće da se vraćaju na taj period da vide da se može biti saveznik, mogu se ispunjavati savezničke obaveze, ali bez pretvaranja u običnog slugu“, rekao je Volgin.
Sedište Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS) - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
RUSIJA
Rusija: Protestujemo protiv pritiska Zapada na Bugarsku na forumu OEBS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala